Tournée Minérale gaat opnieuw van start

Sinds de start van Tournée Minérale in 2017 was een maand zonder alcohol nog nooit zo populair. Bij de eerste editie schreven wel 122.460 deelnemers zich in. Samen brachten ze 171.000 euro op om kankeronderzoek te financieren. Ook in 2018 nam bijna 1 op 5 volwassen Belg deel aan Tournée Minérale. Door het blijvend succes roepen Stichting tegen Kanker en de DrugLijn ook dit jaar op om geen alcohol te drinken in de maand februari.
Tournée Minérale gaat opnieuw van start

Waarom een maand zonder alcohol?

Een maand zonder alcohol, allemaal goed en wel. Maar wat is de drijfveer achter deze actie? Uit onderzoek van 2013 blijkt dat 82% van de Belgen alcohol dronk, wat de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Met Tournée Minérale wil Stichting tegen Kanker en de Druglijn de bevolking bewust maken over hun alcoholgebruik. Zo is het doel achter een maand zonder alcohol niet enkel om het alcoholgebruik ter sprake te brengen, maar ook om bepaalde alcohol gewoontes te doorbreken.

Zelfde concept

De formule van Tournée Minérale blijft ook in 2019 dezelfde: drink in februari geen druppel alcohol en daag familie en vrienden uit om je voorbeeld te volgen. Bang dat je het niet zal volhouden? Op de website van Tournée Minérale vind je tal van tips en recepten om die alcoholvrije maand met de vingers in de neus te overbruggen. Van sprankelende mocktails over fruitwater tot het maken van een lijstje met de moeilijke momenten…

Getuigenissen en eigen acties

Inspireert Tournée Minérale je om een eigen initiatief op touw te zetten? Ook dat is mogelijk! Zo kan je met je collega’s, vrienden of sportclub een eigen evenement organiseren. Je kan daarnaast ook op de website van Tournée Minérale je persoonlijke verhaal kwijt rond je deelname aan Tournée Minérale of de inspirerende getuigenissen van anderen lezen.

Lees ook

14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.