Nieuws Gezond leven
01 februari 2021

deel

Tournée Minérale 2021: doe nog eens mee, thuis!

Wellicht zitten we komende weken coronagewijs nog iets vaker thuis dan ons lief is. En dus heb je niet meteen zicht op een gezellig café- of restaurantbezoek. Dan is het heel aanlokkelijk om gewoon thuis een goed glas extra te drinken of misschien zelfs een tweede fles open te trekken, toch? Laat je niet vangen en neem ook dit jaar deel aan een nieuwe Tournée Minérale. 

Het concept is eenvoudig: drink in de maand februari simpelweg geen enkele druppel alcohol (dus ook niet als beloning na een fikse wandeling). En je zult zien: je ondervindt quasi meteen een geweldig effect. Niet alleen lichamelijk (een kilootje of twee minder), maar evengoed mentaal (een frisse, heldere geest!). Ontdek meer over de voordelen van een maand zonder alcohol. 

Alcohol is niet zo onschuldig

Ook al maakt alcohol vaak deel uit van onze typische Bourgondische levensstijl en cultuur. Toch is het zeker geen onschuldig product. Alcohol heeft invloed op bijna al onze organen, en hangt samen met zo'n 200 verschillende aandoeningen. Tournée Minérale wil je vooral bewustmaken van dit gevaar en van het belang om voorzichtig met alcohol om te springen. Daarnaast is het gewoon ook een fijne time-out voor je lichaam. Want het krijgt de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie.

Zo’n maandje Tournée Minérale volgen én volhouden is een hels karwei? Volg onze 5 handige tips en slaag met grote onderscheiding!

Normaal ook Tournée Minérale Bars en Resto’s

Zelfs de horecasector doet mee aan Tournée Minérale! Maar door corona vallen veel inspanningen helaas in het water. In normale omstandigheden zorgen een pak bars en resto’s voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod, en organiseren diverse initiatieven. Waar je ze vindt? Neem een kijkje op de interactieve kaart via tourneeminerale.be.

Graag inschrijven in groep met vrienden, collega’s, je vereniging of sportclub? Ook dat kan. Check alvast de gratis toolbox met tips en materiaal op de site van Tournée Minérale. 

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Tournée Minérale. Met boeiende alcoholweetjes, tips & recepten, nieuws, getuigenissen, en zelfs een alcoholcalculator. Diezet jouw drankgebruik om in suikerklontjes. Zo weet je meteen waar je aan toe bent …

Belangrijke kanttekening: deelnemen aan ‘Tournée Minérale’ is natuurlijk geen oplossing voor wie problemen ervaart met alcohol.

Vragen of zorgen over je alcoholgebruik, of dat van iemand rondom jou? Bij De Druglijn kun je terecht voor persoonlijk advies. Anoniem, taboeloos en zonder oordeel. Wil je aan de slag met je gebruik? Neem een kijkje op alcoholhulp.be voor online zelfhulp en begeleiding.

Artikel tags: