Tips van de diëtist

We gaan vaak naar een diëtist als we wat kilootjes willen verliezen. Maar een diëtist helpt je niet alleen om te vermageren. Ook voor gezond en evenwichtig voedingsadvies kun je bij een diëtist terecht.
Tips van de diëtist

7 gezonde tips

  • Drink voldoende water en andere gezonde dranken. Start en eindig de dag bijvoorbeeld met een glas water. Wissel water af met thee, groentesappen of groentesoepen.
  • Begin je dag met een gezond, evenwichtig en vezelrijk ontbijt. Het is de eerste belangrijke energiebron van de dag die zorgt dat je minder snel toegeeft aan ongezonde snacks.
  • Eet twee gezonde tussendoortjes zoals fruit, gedroogde vruchten en noten en voorkom zo energiedips. Probeer suikers en kunstmatige zoetstoffen zoveel mogelijk te mijden.
  • Zorg voor voldoende variatie in je weekmenu. Eet minstens vijf kleuren per dag. Zorg dat je bord voor de helft uit groenten bestaat en voor de rest uit eiwitten zoals vis, mager vlees en eieren, volkoren graanproducten en vetten.
  • Eet dagelijks superfoods zoals donkere bessen, broccoli, kurkuma, knoflook, ... Ze helpen je te beschermen tegen tal van ziekten en zijn de allerbeste anti-aging middelen.
  • Breng beweging in je leven. Dagelijks een half uurtje bewegen volstaat. Je hartritme en ademhaling versnellen is al voldoende.
  • Zondigen mag. Ga voor de 80-20 regel: 80% gezond en 20% persoonlijke verwennerijen.
Lees hier meer over de wettelijke terugbetaling voor diëtiek.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.

Kinderen en suiker

Hoeveel suiker mogen kinderen eten? Hoe leer je ze evenwichtig eten, gezond ontbijten en kiezen voor de juiste snacks? En wanneer kan een beetje snoep of zoetigheid?