Tips van de diëtist

We gaan vaak naar een diëtist als we wat kilootjes willen verliezen. Maar een diëtist helpt je niet alleen om te vermageren. Ook voor gezond en evenwichtig voedingsadvies kun je bij een diëtist terecht.
Tips van de diëtist

7 gezonde tips

  • Drink voldoende water en andere gezonde dranken. Start en eindig de dag bijvoorbeeld met een glas water. Wissel water af met thee, groentesappen of groentesoepen.
  • Begin je dag met een gezond, evenwichtig en vezelrijk ontbijt. Het is de eerste belangrijke energiebron van de dag die zorgt dat je minder snel toegeeft aan ongezonde snacks.
  • Eet twee gezonde tussendoortjes zoals fruit, gedroogde vruchten en noten en voorkom zo energiedips. Probeer suikers en kunstmatige zoetstoffen zoveel mogelijk te mijden.
  • Zorg voor voldoende variatie in je weekmenu. Eet minstens vijf kleuren per dag. Zorg dat je bord voor de helft uit groenten bestaat en voor de rest uit eiwitten zoals vis, mager vlees en eieren, volkoren graanproducten en vetten.
  • Eet dagelijks superfoods zoals donkere bessen, broccoli, kurkuma, knoflook, ... Ze helpen je te beschermen tegen tal van ziekten en zijn de allerbeste anti-aging middelen.
  • Breng beweging in je leven. Dagelijks een half uurtje bewegen volstaat. Je hartritme en ademhaling versnellen is al voldoende.
  • Zondigen mag. Ga voor de 80-20 regel: 80% gezond en 20% persoonlijke verwennerijen.
Lees hier meer over de wettelijke terugbetaling voor diëtiek.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Een goede organisatie van je koelkast kan al een groot verschil maken. Dankzij onze ervaring in duizenden huishoudens hebben we bij Partena en OZ Poets- en strijkhulp geleerd hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen. We geven je daarom graag enkele tips zodat we samen minder gaan verspillen!