Thuis sporten calorieen verbranden tijdens het huishouden

Boodschappen doen, dweilen, de was doen, het bed opmaken: dagelijks roept het huishouden om jouw aandacht. Zie jij daar ook telkens tegen op? Dan is er goed nieuws, want met al dat schoonmaken verbrand je heel wat calorieën. Thuis sporten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!
Thuis sporten calorieen verbranden tijdens het huishouden

Thuis calorieën verbranden

Vaak denken we - onterecht - dat als je calorieën wilt verbranden, je zware sportoefeningen moet doen. Wat wel waar is: hoe zwaarder de oefeningen, hoe meer calorieën je verbrandt. Onderstaande tabel geeft een overzicht van hoeveel calorieën je gemiddeld elimineert per uur per taak:*

Kort door de bocht: hoe fanatieker je schoonmaakt, hoe meer calorieën je zal verbanden. Dus vanaf nu geen excuses meer om thuis niet te sporten!

Huishoudelijke taak

 
Aantal calorieën per uur 
Koken 136
Bed opmaken met verse lakens 136
Strijken 137
De was doen

146

Afwassen 160
Afstoffen 170
Stofzuigen  250
Ramen poetsen  300
Dweilen  312
Badkamer poetsen  400

Ontdek hier of jij dagelijks genoeg beweegt! 

Thuis sporten: sportieve tips

Een plattere buik? Een goede conditie opbouwen? Al deze oefeningen om terug in conditie te geraken doe je gewoon thuis. Driemaal per week thuis sporten is ideaal. Zo is bijvoorbeeld touwtjespringen de beste workout. Je traint er niet enkel je onderlichaam mee, maar ook je armen, buikspieren en schouders. In no-time heb je een strakker lichaam en je werkt tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen.

Wil je ook graag thuis sporten? Lees dan hier onze andere tips.

Blijf thuis in vorm met een gymbal

Met een fitnessbal of gymbal train je heel wat spieren, maar vooral voor het versterken van de buikspieren, dijbenen en billen is het een ideaal hulpmiddel. Vraag advies in de winkel voor een gymbal op jouw maat. Begin met een zachte bal en pomp bij naarmate je spierkracht vordert.

Klaar voor die platte buik? Go!

Ontdek hier hoeveel calorieën je met andere activiteiten verbrandt.

* De calorieën die je kunt verbranden in onderstaand overzicht zijn gebaseerd op een volwassen vrouw tussen de 65 en 70 kilo.

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

 Gezond bewegen

 

Artikel tags:

Lees ook

Elektrisch fietsen is net zo gezond!

Pendelen met de (elektrische) fiets zit al een hele tijd in de lift. Een van de goede redenen? Mensen zijn de autofiles stilaan moe. Dat was trouwens ook al het geval voor corona. Maar onderzoek, onder meer van VAB, lijkt te suggereren dat 1 op de 10 automobilisten, naar aanleiding van corona, overstapten naar de fiets! Ook mobiliteitsfederatie Traxio vermoedt dat veel autopendelaars tijdens corona over hun dagelijkse verplaatsingen zijn gaan nadenken, en na corona willen overschakelen op de fiets.