Thuis sporten calorieen verbranden tijdens het huishouden

Boodschappen doen, dweilen, de was doen, het bed opmaken: dagelijks roept het huishouden om jouw aandacht. Zie jij daar ook telkens tegen op? Dan is er goed nieuws, want met al dat schoonmaken verbrand je heel wat calorieën. Thuis sporten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!
Thuis sporten calorieen verbranden tijdens het huishouden

Thuis calorieën verbranden

Vaak denken we - onterecht - dat als je calorieën wilt verbranden, je zware sportoefeningen moet doen. Wat wel waar is: hoe zwaarder de oefeningen, hoe meer calorieën je verbrandt. Onderstaande tabel geeft een overzicht van hoeveel calorieën je gemiddeld elimineert per uur per taak:*

Kort door de bocht: hoe fanatieker je schoonmaakt, hoe meer calorieën je zal verbanden. Dus vanaf nu geen excuses meer om thuis niet te sporten!

Huishoudelijke taak

 
Aantal calorieën per uur 
Koken 136
Bed opmaken met verse lakens 136
Strijken 137
De was doen

146

Afwassen 160
Afstoffen 170
Stofzuigen  250
Ramen poetsen  300
Dweilen  312
Badkamer poetsen  400

Ontdek hier of jij dagelijks genoeg beweegt! 

Thuis sporten: sportieve tips

Een plattere buik? Een goede conditie opbouwen? Al deze oefeningen om terug in conditie te geraken doe je gewoon thuis. Driemaal per week thuis sporten is ideaal. Zo is bijvoorbeeld touwtjespringen de beste workout. Je traint er niet enkel je onderlichaam mee, maar ook je armen, buikspieren en schouders. In no-time heb je een strakker lichaam en je werkt tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen.

Wil je ook graag thuis sporten? Lees dan hier onze andere tips.

Blijf thuis in vorm met een gymbal

Met een fitnessbal of gymbal train je heel wat spieren, maar vooral voor het versterken van de buikspieren, dijbenen en billen is het een ideaal hulpmiddel. Vraag advies in de winkel voor een gymbal op jouw maat. Begin met een zachte bal en pomp bij naarmate je spierkracht vordert.

Klaar voor die platte buik? Go!

Ontdek hier hoeveel calorieën je met andere activiteiten verbrandt.

* De calorieën die je kunt verbranden in onderstaand overzicht zijn gebaseerd op een volwassen vrouw tussen de 65 en 70 kilo.

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

 Gezond bewegen

 

Artikel tags:

Lees ook

Krachttraining als aanvulling op gezond bewegen

De voedings- en geluksdriehoek ken je misschien al: ze geven een handig overzicht van gezonde eetgewoontes en tips om je mentaal kiplekker te voelen. Om het plaatje compleet te maken, kun je ook aan de slag met de bewegingsdriehoek. Hier kies je resoluut voor een gezonde bewegingsmix, en wissel je dus zitten, staan en bewegen regelmatig af. Maar wie nog een stap verder wil gaan, kan daar ook een gezonde dosis krachttraining aan toevoegen.
18 februari 2021

Hoeveel en waarom moet ik bewegen? Nieuwe aanbevelingen

Recent kwam de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met nieuwe aanbevelingen rond bewegen. Die geven mee hoeveel en waarom je het best beweegt om gezond te zijn. En vanaf wanneer je te vaak stilzit. Het Vlaams Instituut Gezond Leven vertaalde de nieuwe aanbevelingen naar Vlaamse context, met een handig overzicht per leeftijd. 

Bewegen, een wondermedicijn

Dat bewegen goed is voor je hart en bloeddruk, weet je intussen wel. Maar wist je bijvoorbeeld dat wie regelmatig beweegt, een beter humeur kan krijgen? Dr. Wim Derave, professor bewegings- en sportwetenschap aan de UGent, vertelt er alles over.