NieuwsGezond leven
19 maart 2021

deel

Nu ook terugbetaling voor niet-dringend ziekenvervoer naar vaccinatiecentrum

De vaccinatiecentra voor de COVID-19-vaccinatie draaien intussen op volle toeren. Ook jij zal worden uitgenodigd om naar het vaccinatiecentrum te gaan. Maar wat als je daar moeilijk geraakt met eigen vervoer? Dan kun je een beroep doen op het ziekenvervoer via Partena Ziekenfonds. Naar aanleiding van de vaccinatiecampagne breidden we de terugbetaling ervan uit. 

Partena brengt je naar het vaccinatiecentrum

In het kader van de vaccinatiecampagne vinden we het belangrijk om vervoer naar een vaccinatiecentrum voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom werd het aanvullend voordeel niet-dringend ziekenvervoer uitgebreid. Geraak je zelf niet met eigen of openbaar vervoer tot bij een vaccinatiecentrum? Dan kun je gebruik maken van het ziekenvervoer via Partena Ziekenfonds. We werken voor het vervoer samen met onze vaste partner voor ziekenvervoer, i-Mens. 

Aanvullend voordeel betaalt een deel van de kosten terug

Het aanvullend voordeel niet-dringend ziekenvervoer zal een deel van de kosten terugbetalen. De voorwaarden en terugbetaling zijn dezelfde als die voor vervoer in het kader van ambulante zorg. Wel vragen we de oproepingsbrief voor de COVID-19-vaccinatie als extra bewijsstuk voor de terugbetaling.

Let wel: deze uitbreiding is er voor vervoer naar vaccinatiecentra, niet naar testcentra.

Meer info?

Lees meer over de terugbetaling van ziekenvervoer

 

Artikel tags:

Lees ook

Hoe gezonde gewoontes aanleren... én vasthouden?

Dagelijks twee stukken fruit eten, drie keer per week sporten, lekker ontspannen een boek lezen ... Allemaal gezonde gewoontes die we graag willen volhouden voor een leven in balans. Want tijdens een vakantie, wanneer we heel relaxed zijn en de tijd nemen, lukt dat heel aardig. Maar eenmaal terug thuis in de ‘normale routine’ is het vaak andere koek. Hoe lang duurt het voordat zo’n nieuwe gewoonte in je ‘systeem’ zit? En hoe hou je ze ‘vast’? Partena Ziekenfonds zocht het voor je uit!
22 maart 2021

Gunstig advies voor het vaccin van AstraZeneca

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat dit vaccin niet leidt tot een toename van het  algemeen risico op bloedklonters bij mensen die ermee werden ingeënt. Er is wetenschappelijk gezien geen verband tussen de vaccinatie en een hoger risico op trombose.