Nieuws Gezond leven
19 maart 2021

deel

Nu ook terugbetaling voor niet-dringend ziekenvervoer naar vaccinatiecentrum

De vaccinatiecentra voor de COVID-19-vaccinatie draaien intussen op volle toeren. Ook jij zal worden uitgenodigd om naar het vaccinatiecentrum te gaan. Maar wat als je daar moeilijk geraakt met eigen vervoer? Dan kun je een beroep doen op het ziekenvervoer via Partena Ziekenfonds. Naar aanleiding van de vaccinatiecampagne breidden we de terugbetaling ervan uit. 

Partena brengt je naar het vaccinatiecentrum

In het kader van de vaccinatiecampagne vinden we het belangrijk om vervoer naar een vaccinatiecentrum voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom werd het aanvullend voordeel niet-dringend ziekenvervoer uitgebreid. Geraak je zelf niet met eigen of openbaar vervoer tot bij een vaccinatiecentrum? Dan kun je gebruik maken van het ziekenvervoer via Partena Ziekenfonds. We werken voor het vervoer samen met onze vaste partner voor ziekenvervoer, i-Mens. 

Aanvullend voordeel betaalt een deel van de kosten terug

Het aanvullend voordeel niet-dringend ziekenvervoer zal een deel van de kosten terugbetalen. De voorwaarden en terugbetaling zijn dezelfde als die voor vervoer in het kader van ambulante zorg. Wel vragen we de oproepingsbrief voor de COVID-19-vaccinatie als extra bewijsstuk voor de terugbetaling.

Let wel: deze uitbreiding is er voor vervoer naar vaccinatiecentra, niet naar testcentra.

Meer info?

Lees meer over de terugbetaling van ziekenvervoer

 

Artikel tags:

Lees ook

28 juni 2021

Laat je hartritme controleren

Elk jaar vestigt de BeHRA, de Belgian Heart Rhythm Association, de aandacht op de gevaren van hartritmestoornissen. Zo willen ze het aantal slachtoffers van deze vaak ernstige, soms fatale aandoeningen terugdringen.