Nieuws Gezond leven
22 april 2021

deel

Luisterlijn helpt wachtlijsten op te vangen

Wegen de coronamaatregelen zwaar op je? Je bent niet alleen. De psychologen van de Luisterlijn merken dat de coronacrisis een van de meest voorkomende onderwerpen is bij de telefonische consultaties. Het goede nieuws: er is nog capaciteit bij de Luisterlijn: wie hulp zoekt, kan zonder wachttijd bellen en wordt binnen de 24u geholpen. 
Luisterlijn helpt wachtlijsten op te vangen

Overal wachttijden voor psychologische hulp

Meer dan één jaar na de eerste lockdown hebben we het nog steeds mentaal zwaar. Psychologen worden dan ook overspoeld door aanvragen. Het aantal eerstelijns psychologische sessies is verdubbeld sinds het begin van de crisis, blijkt uit cijfers van het RIZIV.

De momenteel lange wachttijden vormen een groot probleem, want de boodschap brengen dat iemand nog langer op zijn/haar hulp moet wachten in tijden van neerslachtige gevoelens, is allesbehalve gemakkelijk. De Luisterlijn heeft op dit moment nog capaciteit, wat betekent dat je zonder wachttijd kunt bellen en binnen de 24 uur geholpen kunt worden. 

5 gratis gesprekken bij de Luisterlijn

Heb je nood aan perspectief? Maakt het idee van mogelijk nieuwe strenge maatregelen je angstig? De Luisterlijn van Partena biedt je als klant 5 gratis gesprekken van één uur aan. 

Achter de Luisterlijn zit een groot netwerk van psychologen. De meeste bellers zijn al na ongeveer 3 sessies voldoende geholpen om verder te kunnen. De Luisterlijn blust zo als het ware ‘de eerste brand’ bij mensen zonder een zware problematiek, maar die nood hebben aan een luisterend oor en concrete handvaten. 

Mensen die na 5 sessies nood hebben aan verdere psychologische ondersteuning, worden doorverwezen naar een psycholoog voor een specifiek traject. Voor uitgebreidere psychotherapiesessies heb je bij Partena ook recht op een tegemoetkoming in bepaalde gevallen.

Artikel tags:

Lees ook

Op zoek naar dat vakantiegevoel

Eindelijk vakantie… Een tijd waarin niets moet en veel mag. We gaan allemaal graag op zoek naar dat speciale ‘vakantiegevoel’. Maar wat als je je plannen moet bijsturen? Of wat als je een beetje bang geworden bent om te reizen?