Sorbet van magere kaas
Een caloriearme sorbet op basis van magere kaas, met mandarijn en citroen, van hotelschool Ter Groene Poorte.
Maak de Suiker-reflex!
De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.
Ingrediënten
- 10 g Canderel
- 60 g Tagatesse
- 150 g Tagatesse
- Pure Siroop
- geraspte schil van 1 citroen
- 25 g citroensap
- 500 g water
- 600 g magere plattekaas
- 4 g johannesbroodpitmeel
- 2 mandarijnen
Bereiding
- Meng de Canderel met de Tagatesse.
- Meng de Tagatesse Pure Siroop, het citroenraspsel en het citroensap met het water. Doe er de Tagatesse met Canderel door en voeg er ten slotte de magere plattekaas en het johannesbroodpitmeel aan toe.
- Draai tot sorbet in een ijsmachine.
- Werk af met partjes mandarijn.
Voedingswaarde
Per bol van 50 g (= 0,1 KHW):
- 17 kcal (74 kJ)
- 2,2 g
- 0,1 g, waarvan 0 g VVZ
- 1 g, waarvan 1 g suikers
Bron: Ter Groene Poorte
Alles wat je moet weten over gezond eten
Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.
