Sorbet van magere kaas

Een caloriearme sorbet op basis van magere kaas, met mandarijn en citroen, van hotelschool Ter Groene Poorte.
Sorbet van magere kaas

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 10 g Canderel
  • 60 g Tagatesse
  • 150 g Tagatesse
  • Pure Siroop
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 25 g citroensap
  • 500 g water
  • 600 g magere plattekaas
  • 4 g johannesbroodpitmeel
  • 2 mandarijnen

Bereiding

  • Meng de Canderel met de Tagatesse.
  • Meng de Tagatesse Pure Siroop, het citroenraspsel en het citroensap met het water. Doe er de Tagatesse met Canderel door en voeg er ten slotte de magere plattekaas en het johannesbroodpitmeel aan toe.
  • Draai tot sorbet in een ijsmachine.
  • Werk af met partjes mandarijn.

Voedingswaarde 

Per bol van 50 g (= 0,1 KHW):

  • 17 kcal (74 kJ)
  • 2,2 g
  • 0,1 g, waarvan 0 g VVZ
  • 1 g, waarvan 1 g suikers

Bron: Ter Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.