Sorbet van magere kaas

Een caloriearme sorbet op basis van magere kaas, met mandarijn en citroen, van hotelschool Ter Groene Poorte.
Sorbet van magere kaas

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 10 g Canderel
  • 60 g Tagatesse
  • 150 g Tagatesse
  • Pure Siroop
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 25 g citroensap
  • 500 g water
  • 600 g magere plattekaas
  • 4 g johannesbroodpitmeel
  • 2 mandarijnen

Bereiding

  • Meng de Canderel met de Tagatesse.
  • Meng de Tagatesse Pure Siroop, het citroenraspsel en het citroensap met het water. Doe er de Tagatesse met Canderel door en voeg er ten slotte de magere plattekaas en het johannesbroodpitmeel aan toe.
  • Draai tot sorbet in een ijsmachine.
  • Werk af met partjes mandarijn.

Voedingswaarde 

Per bol van 50 g (= 0,1 KHW):

  • 17 kcal (74 kJ)
  • 2,2 g
  • 0,1 g, waarvan 0 g VVZ
  • 1 g, waarvan 1 g suikers

Bron: Ter Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.

Kinderen en suiker

Hoeveel suiker mogen kinderen eten? Hoe leer je ze evenwichtig eten, gezond ontbijten en kiezen voor de juiste snacks? En wanneer kan een beetje snoep of zoetigheid?