Quinoakoekjes met chocolade

Suiker- en lactosevrij tussendoortje met dadels, hazelnoten van voedingexpert Sandra Bekkari.
Quinoakoekjes met chocolade

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 4 Medjoul dadels
  • 50 g quinoavlokken
  • 30 g amandelmeel
  • 1½ el hazelnoten, fijngehakt
  • 15 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el rijstmelk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit een kommetje water. Snijd de dadels middendoor en haal de pit eruit. Laat de dadels een 10-tal minuten weken in het water.
  • Meng de quinoavlokken, het amandelmeel, de hazelnoten, de stukjes chocolade en het bakpoeder.
  • Haal de dadels uit het water en mix met het ei. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed met je handen. Voeg de rijstmelk toe en meng opnieuw.
  • Maak balletjes en duw goed aan. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

Uit: Nooit meer diëten II, van Sandra Bekkari

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

 gezond eten

 

Lees ook

07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.

Kinderen en suiker

Hoeveel suiker mogen kinderen eten? Hoe leer je ze evenwichtig eten, gezond ontbijten en kiezen voor de juiste snacks? En wanneer kan een beetje snoep of zoetigheid?