Nieuws Gezond leven
30 mei 2016

deel

Play, pauze, stop

Heeft jouw kind straks een sms-duim, tabletnek of gamepols? Te veel uren per dag op tablet, computer of smartphone bezig zijn, is niet goed voor je gezondheid. De website playpauzestop.be geeft tips voor gezond beeldschermgebruik voor kinderen en jongeren.
Play, pauze, stop

Tabletnek, sms-duim en gamepols

Wat als er altijd een beeldscherm tegen je neus zou plakken? Wat als alle tablets aan het plafond zouden hangen? De huidige generatie kinderen groeit op met digitale toestellen en dat blijkt zo stilaan z’n gevolgen te hebben voor hun lichamelijke gezondheid. Een tabletnek, een sms-duim of een gamepols zijn niet langer kwalen waar alleen volwassenen last van hebben. Ook steeds meer kinderen krijgen er al vroegtijdig last van.

Website zorg voor bewust schermgebruik

De de campagne "Play Pauze Stop" van het Provinciaal Veiligheidsinstituut wil daarom 10- tot 14-jarigen (en hun omgeving) confronteren met hun beeldschermgebruik, en zo de strijd aanbinden met kwalen als de de sms-duim, de tabletnek en de gamepols. De website www.playpauzestop.be geeft jongeren en ouders tips en tricks om gezond beeldschermgebruik in de praktijk toe te passen. Scholen kunnen er ook een gratis lespakket bestellen.

​ZNAP en beweeg jij mee? 

Om iemand te helpen met pauzeren, kun je 'znappen'..., want met de ZNAPPER ben jij de baas van de beeldschermen. Zo help je je ouders, broers en zussen om elk half uur een korte, actieve pauze te nemen. Je voorkomt er die pijnlijke sms-duim, tablet-nek of game-pols mee.
 
Ga naar www.playpauzestop.be/znap en kom alles te weten over de ZNAPPER en gezond beeldschermgebruik. Of bekijk het filmpje over znappen

Artikel tags:

Lees ook

28 juni 2021

Laat je hartritme controleren

Elk jaar vestigt de BeHRA, de Belgian Heart Rhythm Association, de aandacht op de gevaren van hartritmestoornissen. Zo willen ze het aantal slachtoffers van deze vaak ernstige, soms fatale aandoeningen terugdringen.