deel

Play, pauze, stop

Heeft jouw kind straks een sms-duim, tabletnek of gamepols? Te veel uren per dag op tablet, computer of smartphone bezig zijn, is niet goed voor je gezondheid. De website playpauzestop.be geeft tips voor gezond beeldschermgebruik voor kinderen en jongeren.
Play, pauze, stop

Tabletnek, sms-duim en gamepols

Wat als er altijd een beeldscherm tegen je neus zou plakken? Wat als alle tablets aan het plafond zouden hangen? De huidige generatie kinderen groeit op met digitale toestellen en dat blijkt zo stilaan z’n gevolgen te hebben voor hun lichamelijke gezondheid. Een tabletnek, een sms-duim of een gamepols zijn niet langer kwalen waar alleen volwassenen last van hebben. Ook steeds meer kinderen krijgen er al vroegtijdig last van.

Website zorg voor bewust schermgebruik

De de campagne "Play Pauze Stop" van het Provinciaal Veiligheidsinstituut wil daarom 10- tot 14-jarigen (en hun omgeving) confronteren met hun beeldschermgebruik, en zo de strijd aanbinden met kwalen als de de sms-duim, de tabletnek en de gamepols. De website www.playpauzestop.be geeft jongeren en ouders tips en tricks om gezond beeldschermgebruik in de praktijk toe te passen. Scholen kunnen er ook een gratis lespakket bestellen.

​ZNAP en beweeg jij mee? 

Om iemand te helpen met pauzeren, kun je 'znappen'..., want met de ZNAPPER ben jij de baas van de beeldschermen. Zo help je je ouders, broers en zussen om elk half uur een korte, actieve pauze te nemen. Je voorkomt er die pijnlijke sms-duim, tablet-nek of game-pols mee.
 
Ga naar www.playpauzestop.be/znap en kom alles te weten over de ZNAPPER en gezond beeldschermgebruik. Of bekijk het filmpje over znappen

Artikel tags:

Lees ook

19 april 2021

Week van de Valpreventie

Vallen is een probleem dat vaak voorkomt onder de oudere populatie. Ongeveer 1 op de 3 65-plussers komt minstens één keer per jaar ten val. Een val kan ernstige gevolgen hebben op fysiek, psychologisch en sociaal vlak. Van 19 tot 25 april zet het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen dit onderwerp dan ook in de belangstelling.
15 april 2021

Jezelf testen op COVID-19

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om te testen of je besmet bent met het coronavirus. Sinds 6 april kun je ook een zelftest kopen bij de apotheker.

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. 28 april is Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, en dus willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!