Nieuws Gezond leven
12 september 2021

deel

Partena Ziekenfonds niet getroffen door datalek bij OZ

Je hebt het de voorbije dagen misschien opgepikt in de pers: onze collega’s van OZ werden getroffen door een datalek na een cyberaanval. Daarbij hadden hackers toegang tot klantgegevens van het onlinekantoor van OZ. Onmiddellijk na de vaststelling werd het datalek gedicht. Het gaat niet om de medische dossiers.

We stellen je graag gerust: Partena Ziekenfonds werd niet getroffen. Er is geen enkele impact op onze systemen en jouw of onze gegevens. Onze systemen werden en worden continu gemonitord. We verzekeren je dat de bescherming van je persoonlijke gegevens onze hoogste prioriteit heeft. Ook in je nieuwe ziekenfonds, Helan, blijft dit onze prioriteit.

Heb je vragen over de veiligheid van je data? Contacteer ons gerust.
 

Lees ook

Wat is hartcoherentie?

Met hartcoherentie wordt het regelmatige interval tussen je hartslagen bedoeld. Dat je hart soms wat sneller of trager klopt, is normaal. Maar grote pieken en dalen kunnen wijzen op heftige emoties, zoals angst en stress. Ook je ademhaling speelt een rol. Als je inademt versnelt je hartslag, als je uitademt vertraagt die. Met je ademhaling kan je je hartritme beïnvloeden en meer coherent maken.
18 oktober 2021

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom cariës

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf? Om dit te voorkomen is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poesten met een fluoridetandpasta aangepast voor je leeftijd. De Hoge Gezondheidsraad hernieuwde haar aanbevelingen rond fluoride.
15 oktober 2021

Oproep kandidatuurstelling ziekenfondsverkiezingen 2022

In juni 2022 worden de nieuwe algemene vergaderingen van Helan Onafhankelijk ziekenfonds en MLOZ Insurance geïnstalleerd. Om de zes jaar worden hiervoor in alle ziekenfondsen van het land verkiezingen georganiseerd. Wil je je hiervoor kandidaat stellen? Dat kan. Alle info vind je hier.