NieuwsGezond leven
17 maart 2016

deel

Partena Ziekenfonds begeleidt blinde loopster door Urban Trail Gent

Slechtziend zijn en meer dan 10 km lopen op een –letterlijk- hobbelig parcours, het kan mits persoonlijke assistentie. 10 medewerkers van Partena Ziekenfonds engageren zich om op zondag 20 maart een loopster met visuele beperking te begeleiden door de Urban Trail, in samenwerking met de vzw Onafhankelijk Leven. Daarmee willen ze de aandacht verleggen van een discours over beperkingen, naar een verhaal met mogelijkheden.
Partena Ziekenfonds begeleidt blinde loopster door Urban Trail Gent

Vzw Onafhankelijk Leven

Dag van de Zorg

Op zondag 20 maart, eveneens de Dag van de Zorg, zullen voor het eerst enkele deelnemers met een fysieke beperking, zoals rolstoelgebruikers en mensen met een visuele beperking, deelnemen aan de Urban Trail. Vzw Onafhankelijk Leven, een sociale beweging die mensen met een beperking ondersteunt om zelfstandig te kunnen leven, ging hiervoor op zoek naar enkele bedrijven. Zij vroegen hen niet alleen om de deelname te sponsoren, maar ook om de deelnemers zelf te begeleiden.  

Sofie en haar Partena Ziekenfonds-team

Een team van tien medewerkers van Partena Ziekenfonds zal Sofie persoonlijk assisteren. Sofie heeft een visuele beperking, maar loopt toch regelmatig. Zonder assistentie is het niet mogelijk voor haar om aan een loopwedstrijd deel te nemen, laat staan de Urban Trail. Op het programma staat immers tien kilometer, langs en door hindernissen zoals gebouwen, drempels, trappen, korte wendingen en smalle wegen. 

Het voorbije weekend konden de persoonlijke assistenten en de deelnemers al kennismaken en kort oefenen in het lopen. Daarbij werden concrete zaken afgesproken over hoe je een persoon met visuele beperking het best gidst. Zo is het belangrijk om kort op de bal te spelen en duidelijke instructies te geven over het te volgen parcours.

Vaak wordt gesproken over wat allemaal niet meer mogelijk is als je een beperking hebt. Door onze steun aan Sofie en vzw Onafhankelijk Leven willen we net het positieve benadrukken en tonen dat er meer mogelijk is dat je zou denken, mits een goede ondersteuning. Wij kijken er naar uit om samen met Sofie de uitdaging aan te gaan en de finish te halen.
Patricia Verstraete, woordvoerster van Partena Ziekenfonds. 
We wensen Sofie alvast een fijne loop toe, samen met haar Partena Ziekenfonds-team! 

Lees ook

Elektrisch fietsen is net zo gezond!

Pendelen met de (elektrische) fiets zit al een hele tijd in de lift. Een van de goede redenen? Mensen zijn de autofiles stilaan moe. Dat was trouwens ook al het geval voor corona. Maar onderzoek, onder meer van VAB, lijkt te suggereren dat 1 op de 10 automobilisten, naar aanleiding van corona, overstapten naar de fiets! Ook mobiliteitsfederatie Traxio vermoedt dat veel autopendelaars tijdens corona over hun dagelijkse verplaatsingen zijn gaan nadenken, en na corona willen overschakelen op de fiets.