Nieuws Gezond leven
23 april 2021

deel

Welke apps zijn betrouwbaar als je online hulp zoekt?

Tegenwoordig bestaan er tal van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Maar welke zijn betrouwbaar en doeltreffend? Op het platform onlinehulp-apps vind je wat je nodig hebt. 
Welke apps zijn betrouwbaar als je online hulp zoekt?

Een team van experten in wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid doorgelicht. Ze werden gescreend op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Je kan het aanbod filteren op doelgroep, thema, taal en prijs. Elke app of website wordt ook uitgebreid beschreven, vaak met extra info van en voor professionals.
Ook fijn is dat er telkens een paar foto’s staan van hoe de tool eruit ziet. Dat geeft een goed beeld van de app en de mogelijkheden.

80 apps doorgelicht

Vijftig gescreende apps en websites zijn al beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig. Ben je een webbouwer of organisatie? Dan kun je ook zelf een app of website aanbieden. Daarvoor moet je een aanmeldingsformulier invullen zodat kan nagegaan worden of de app of website aan de screeningscriteria voldoet. Je vindt meer info op de website. 

Meer info

Vind de gepaste app voor jou op www.onlinehulp-apps.be 

 

Lees ook

Op zoek naar dat vakantiegevoel

Eindelijk vakantie… Een tijd waarin niets moet en veel mag. We gaan allemaal graag op zoek naar dat speciale ‘vakantiegevoel’. Maar wat als je je plannen moet bijsturen? Of wat als je een beetje bang geworden bent om te reizen?