NieuwsGezond leven
23 april 2021

deel

Welke apps zijn betrouwbaar als je online hulp zoekt?

Tegenwoordig bestaan er tal van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Maar welke zijn betrouwbaar en doeltreffend? Op het platform onlinehulp-apps vind je wat je nodig hebt. 
Welke apps zijn betrouwbaar als je online hulp zoekt?

Een team van experten in wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid doorgelicht. Ze werden gescreend op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Je kan het aanbod filteren op doelgroep, thema, taal en prijs. Elke app of website wordt ook uitgebreid beschreven, vaak met extra info van en voor professionals.
Ook fijn is dat er telkens een paar foto’s staan van hoe de tool eruit ziet. Dat geeft een goed beeld van de app en de mogelijkheden.

80 apps doorgelicht

Vijftig gescreende apps en websites zijn al beschreven. Tegen de zomer van 2021 worden het er tachtig. Ben je een webbouwer of organisatie? Dan kun je ook zelf een app of website aanbieden. Daarvoor moet je een aanmeldingsformulier invullen zodat kan nagegaan worden of de app of website aan de screeningscriteria voldoet. Je vindt meer info op de website. 

Meer info

Vind de gepaste app voor jou op www.onlinehulp-apps.be 

 

Lees ook

22 april 2021

Luisterlijn helpt wachtlijsten op te vangen

Wegen de coronamaatregelen zwaar op je? Je bent niet alleen. De psychologen van de Luisterlijn merken dat de coronacrisis een van de meest voorkomende onderwerpen is bij de telefonische consultaties. Het goede nieuws: er is nog capaciteit bij de Luisterlijn: wie hulp zoekt, kan zonder wachttijd bellen en wordt binnen de 24u geholpen. 

Hoe omgaan met eenzaamheid? Tips van onze zorgverleners

Bijna de helft van de Belgen voelt zich "soms tot altijd" eenzaam. Best een hoog cijfer. Van waar komt die massale eenzaamheid? Is het een nieuw fenomeen of is eenzaamheid van alle tijden? En hoe ervaren vooral oudere personen eenzaamheid? Lees meer over eenzaamheid en ontdek de tips van onze eigen zorgverleners van Partena en OZ Gezinszorg.
 
02 maart 2021

Waddist, een nieuwe app door én voor jongeren

Waddist is een gloednieuwe app voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar. De gratis app is een online barometer die peilt naar de mening van jongeren over allerlei thema’s. Volgens De Ambrassade, een koepelorganisatie voor jeugdwerk, en de Arteveldehogeschool wordt nog te veel over jongeren gesproken en te weinig met hen. Met deze app willen ze jongeren een stem geven.