NieuwsGezond leven
26 februari 2017

deel

Nieuw partnerschap voor een betere mondgezondheid van kwetsbare mensen

Het gaat niet goed met de mondgezondheid van zorgbehoevende ouderen, personen met een beperking, … Een nieuw partnerschap gaat daarom een beter mondzorgbeleid voor kwetsbare mensen uitwerken. 

Verschillende partners

De Vlaamse beroepsverenigingen van tandartsen en de universiteiten van Leuven en Gent slaan de handen in elkaar voor een betere en toegankelijkere mondzorg voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Het doel is om met verschillende acties hun mondgezondheid te verbeteren, hen vlotter tot bij de tandarts te krijgen en de organisatie van de mondzorg voor deze groepen te verbeteren. Geen overbodige luxe, want een goede mondgezondheid is een belangrijke voorwaarde voor een goede algemene gezondheid.

Welke acties?

Er komt een geactualiseerd aanbod van informatie en praktische hulpmiddelen voor het brede publiek, maar ook voor de media, de beleidsmakers en specifieke doelgroepen. Daarnaast zullen de partners zich ook bezighouden met een betere gegevensuitwisseling tussen tandartsen, Kind en Gezin en de CLB’s. Ook vroegere initiatieven voor preventieve mondzorg zullen verder geïmplementeerd worden.

Lees ook

Het verhaal van Magali

Magali (15) speelt hockey sinds haar derde. Met twee grote broers op het hockeyveld is ze er letterlijk ingerold. Net als haar broers speelt ook Magali intussen bij het Belgische nationale hockeyteam: de Red Panthers.
 

Tandprothese? Tot 80% van de kosten terug!

Je tanden moeten een leven lang mee. Verzorg ze dus goed. Moet je toch één of meerdere zieke tanden vervangen? Met bruggen, kronen, implantaten? Of met een volledige of gedeeltelijk uitneembare prothese? Reken op de tandzorgverzekering van Partena ziekenfonds.