Afvallen en lopen: wat moet je weten?

Afvallen en lopen. Het zijn twee termen die vaak met elkaar in verband worden gebracht. Lopen is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Als je wil afvallen door te lopen zijn er bepaalde dingen die je in het achterhoofd moet houden. Lees dus zeker verder want in deze blog geven we je allerlei handige tips mee zodat jij kunt afvallen door te lopen.
Afvallen en lopen: wat moet je weten?

Lopen en ? = afvallen 

Lopen is een goede vorm van beweging als je wil afvallen of als je je gewicht wil behouden. Uiteraard gecombineerd met een gevarieerd, gezond en evenwichtige voeding. Want afvallen, dat begint in de keuken. Als je vijf kilometer loopt, verbrand je ongeveer 400 calorieën - afhankelijk van je tempo en je lichaamsbouw. Het is niet meer dan logisch dat je jezelf mag belonen als je weer een rondje bent gaan lopen. Maar doe het dan niet met koekjes en chocolademelk want dan zijn die calorieën er zo weer bij. Uiteraard mag je af en toe zondigen, maar probeer dit te beperken tot één keer per week als je resultaten wil boeken. 

Hoe kun je afvallen door te lopen? 

Als je op dit moment nog niet loopt, is het verstandig om langzaamaan op te bouwen. Een goede manier is bijvoorbeeld om een loopschema te volgen. Deze 11 tips helpen jou alvast op de goede weg om te starten met lopen. Als je wil afvallen door te lopen, is het verstandig om een rustig tempo aan te houden. Een rustig tempo betekent vaak dat je het langer kunt volhouden waardoor je langer loopt en dus meer calorieën verbrandt. Verder is het aangeraden om toch zo’n drie à vier keer per week te lopen als je resultaat wil zien. Wil je afvallen door te lopen, dan is het ook verstandig om je hartslag te meten. Ideaal is om op 75% van je maximale hartslag te lopen. Je maximale hartslag bereken je als volgt: 

 220 - je leeftijd = je maximale hartslag 

Lopen is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Maar er zijn ook andere vormen van beweging waarbij je gewicht kunt verliezen. Je kunt ook wandelen, fietsen, zwemmen, etc. Als je minstens 30 minuten per dag beweegt, kun je al genieten van de gezondheidsvoordelen die bewegen met zich meebrengt. Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van bewegen? Download dan onze sportgids.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

 gezond eten

Lees ook

Elektrisch fietsen is net zo gezond!

Pendelen met de (elektrische) fiets zit al een hele tijd in de lift. Een van de goede redenen? Mensen zijn de autofiles stilaan moe. Dat was trouwens ook al het geval voor corona. Maar onderzoek, onder meer van VAB, lijkt te suggereren dat 1 op de 10 automobilisten, naar aanleiding van corona, overstapten naar de fiets! Ook mobiliteitsfederatie Traxio vermoedt dat veel autopendelaars tijdens corona over hun dagelijkse verplaatsingen zijn gaan nadenken, en na corona willen overschakelen op de fiets.