Linda testte een verzwaringsdeken

Linda is een piekeraar. Ze valt doorgaans heel moeilijk in slaap, slaapt onrustig en wordt ’s nachts vaak wakker. Daardoor voelt ze zich ’s morgens vaak niet uitgerust. Linda testte deze zomer een verzwaringsdeken uit: een slaaphulpmiddel voor wie stressgevoelig is en moeite heeft om ’s avonds tot rust te komen.

Het deken voelt echt wel zwaar aan

Linda: “Ik val heel moeilijk in slaap, slaap onrustig en word vaak wakker ’s nachts. Waarschijnlijk door stress en het vele piekeren…  De eerste nacht dat ik het deken uittestte, was het echt wel wennen. Ik kon moeilijk de slaap vatten omdat het deken zo zwaar woog. Uiteindelijk lukte het toch, maar ik ben halverwege de nacht wel wakker geworden en heb het deken weggelegd. Ook de volgende nachten ging het er vergelijkbaar aan toe. Het deken voelt echt zwaar aan. Bovendien was het erg warm in de testweek, dus werd ik ’s nachts vaak wakker omdat ik het te warm had.”

Jojo-effect

Linda: “Na een kleine week volhouden, viel ik de zesde nacht met het deken veel sneller dan anders in slaap en werd ik ’s nachts minder vaak wakker. Ik voelde me ’s ochtends goed uitgeslapen. De nacht erop was het weer wat minder goed. Het deken had de volgende dagen een beetje een jojo-effect op mijn slaap. De ene nacht ging het wat beter, de volgende wat minder.”

Na 10 dagen toch een verschil

Linda: “Omdat ik beloofd had het deken 2 volle weken uit te testen, heb ik toch volgehouden. En na 10 dagen begon ik toch steeds beter aan het deken te wennen. Gelukkig werd het weer ook minder warm, wat natuurlijk ook een pluspunt was. Ik ben de laatste nachten van de testperiode telkens redelijk snel in slaap gevallen. Eén keer heb ik de hele nacht doorgeslapen, andere nachten werd ik 1 of 2 keer wakker, maar viel ik veel sneller dan anders weer in slaap. Ik voelde me ’s ochtends telkens goed uitgerust.”

Ken jij alle feiten en fabels over slaap? Doe zelf de test! 

Ik twijfel

Linda: “Ik zou het deken nog wat langer willen testen, voor ik beslis om het wel of niet te kopen. Ik denk dat het langer dan 2 weken duurt eer je lichaam écht aan dat nieuwe slaapgevoel gewend is. Bovendien heb ik het deken getest tijdens één van de warmste weken van de zomer, en dat was natuurlijk ook niet ideaal.” 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken met ingenaaide vakjes, gevuld met kunststof bolletjes. Het weegt zo’n 10 kilogram. Vaak wordt het gebruikt in de therapie bij kinderen met ASS, ADD en ADHD. Maar het kan ook helpen voor wie moeilijk tot rust kan komen bij het slapengaan. De diepe druk van het deken werkt ontspannend en kalmerend. Je voelt je veilig en comfortabel en valt makkelijker in slaap. Onze gezondheidsshop Shopavita verkoopt dit deken, met 10% Partena ledenkorting. Ook geven ze graag advies op maat van jouw situatie.

Het verzwaringsdeken is een Proefslaapproduct: koop je het product aan, maar ben je niet tevreden na 30 dagen? Dan stuur je het product terug, en krijg je je geld terug! Geldig tem 15/12/2019.

 

Artikel tags:

Slaaptips uitgetest!

Wat kun je zelf doen om beter te slapen? Ons klantenpanel deed de test. Lees de getuigenissen. 

 

Ebook slapeloosheid

Slaap je slecht? Pak de verborgen oorzaken aan! Ontdek onze handige tips. Download het gratis ebook.

Lees ook

15 oktober 2021

Oproep kandidatuurstelling ziekenfondsverkiezingen 2022

In juni 2022 worden de nieuwe algemene vergaderingen van Helan Onafhankelijk ziekenfonds en MLOZ Insurance geïnstalleerd. Om de zes jaar worden hiervoor in alle ziekenfondsen van het land verkiezingen georganiseerd. Wil je je hiervoor kandidaat stellen? Dat kan. Alle info vind je hier.

14 oktober 2021

Zichtproblemen bij kinderen toegenomen door coronacrisis

Recente studies tonen dat de zichtproblemen bij jonge schoolgaande kinderen zijn toegenomen tijdens de lockdowns omwille van de COVID-19-crisis. De extra schermtijd en de afname van buitenschoolse activiteiten spelen hierin waarschijnlijk een rol. Preventieve maatregelen en regelmatige opvolging van kinderen kunnen helpen om bijziendheid tegen te gaan.