Kookworkshop Gezond en lekker eten (Halle)

Diabetespatiënten moeten niet enkel op hun bloedsuikerwaarden maar ook op hun voeding letten. Voor sommigen is dat niet eenvoudig. Na een zware dag taak nog beginnen kokkerellen, zeker als je alleen bent, het vergt heel wat moed.

Misschien vind je er niets aan. En zie je ertegen op omdat je dat nooit hebt geleerd. En nu, als je op je bloedsuikerwaarden moet letten, ben je toe aan een grote ommezwaai. Hoe lukt je dat? Wel dat gaat gemakkelijk want het kan eenvoudig, goedkoop en lekker. 

Onder begeleiding van diëtiste en een diabeteseducator kook je samen met anderen je eigen potje. In een gemoedelijke en leuke sfeer, tover jezelf een lekker driegangenmenu, inclusief dessert, op maat van de diabetespatiënt te voorschijn. Na het koken, laat iedereen het zich smaken.

Wanneer

Zaterdag 19 oktober 2019 van 9u tot 11u30 en van 12u tot 14u30

Waar

Heilig-Hart College, Vuurkruisenstraat 4, 1500 Halle

Prijs

10 euro/persoon

Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via mail naar zorgtrajecten@artsenkring.be of bel T. 0474 20 58 40.

Vermeld of je deelneemt aan de kookworkshop in de voormiddag of in de namiddag.

Lees ook

14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.