deel

Kies makkelijker voor gezonde voeding met de Nutri score

Raak jij wijs uit de etiketten op voedingsproducten? Dankzij de  Nutri-score kan je makkelijker de gezonde keuze maken als je inkopen doet. De FOD Volksgezondheid lanceert een infocampagne over dit handige logo.

Van donkergroen naar donkerrood

Krijgt een voedingsproduct een donkergroene A? Dan is het zeer gezond. Heeft het echter een donkerrode F? Dan laat je het beter in de winkelrekken liggen. De Nutri-score is een globale score, op basis waarvan een product een letter met bijhorende kleurcode krijgt. Zo kan je dus onmiddellijk zien of het om een (on)gezond product gaat. De score wordt berekend op basis van positieve en negatieve elementen. Het suikergehalte, verzadigde vetzuren, calorieën en het zoutgehalte hebben bv. een negatieve impact op de score, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels en eiwitten de score kunnen verbeteren. 

Niet verplicht

Het gebruik van de Nutri-score is vrijwillig. Voedselproducenten of –distributeurs kunnen zelf bepalen of ze met het voedingslogo aan de slag gaan. De FOD Volksgezondheid en Test-Aankoop roepen alle actoren in de agrovoedingssector, fabrikanten en distributeurs op om de Nutri-Score zo snel mogelijk op de verpakking van al hun voedsel aan te brengen.

Meer info!

Neem een kijkje op www.nutri-score.be

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Een goede organisatie van je koelkast kan al een groot verschil maken. Dankzij onze ervaring in duizenden huishoudens hebben we bij Partena en OZ Poets- en strijkhulp geleerd hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen. We geven je daarom graag enkele tips zodat we samen minder gaan verspillen!