deel

Kies makkelijker voor gezonde voeding met de Nutri score

Raak jij wijs uit de etiketten op voedingsproducten? Dankzij de  Nutri-score kan je makkelijker de gezonde keuze maken als je inkopen doet. De FOD Volksgezondheid lanceert een infocampagne over dit handige logo.

Van donkergroen naar donkerrood

Krijgt een voedingsproduct een donkergroene A? Dan is het zeer gezond. Heeft het echter een donkerrode F? Dan laat je het beter in de winkelrekken liggen. De Nutri-score is een globale score, op basis waarvan een product een letter met bijhorende kleurcode krijgt. Zo kan je dus onmiddellijk zien of het om een (on)gezond product gaat. De score wordt berekend op basis van positieve en negatieve elementen. Het suikergehalte, verzadigde vetzuren, calorieën en het zoutgehalte hebben bv. een negatieve impact op de score, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels en eiwitten de score kunnen verbeteren. 

Niet verplicht

Het gebruik van de Nutri-score is vrijwillig. Voedselproducenten of –distributeurs kunnen zelf bepalen of ze met het voedingslogo aan de slag gaan. De FOD Volksgezondheid en Test-Aankoop roepen alle actoren in de agrovoedingssector, fabrikanten en distributeurs op om de Nutri-Score zo snel mogelijk op de verpakking van al hun voedsel aan te brengen.

Meer info!

Neem een kijkje op www.nutri-score.be

Lees ook

21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Daar wil Partena Hulp in huis iets aan doen. Zo werken we met onze huishoudhulpen in Gent mee aan een proefproject van Gent En Garde, Stad Gent, FoodWIN en TalentIndex: dankzij een opleiding koelkastmanagement kunnen huishoudhulpen hun klanten bewust maken van een gezonde en ecologische koelkast.  Enkele koelkastweetjes op een rij.
28 januari 2020

Gloednieuw receptenplatform Zeker Gezond

Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert  ‘Zeker Gezond’: een gloednieuw receptenplatform. Zeker Gezond wil burgers helpen bij het inplannen en bereiden van gezonde maaltijden. Aan de lancering is een televisiespot en socialmediacampagne gekoppeld. 

Kleine stappen, groot verschil

Een nieuw jaar brengt traditioneel gezonde voornemens mee. Welke plannen jij ook koestert, er is maar één leuze: verander je leven stap voor stap. Want kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. En wat meer is: je houdt ze gegarandeerd langer en beter vol.