Nieuws Gezond leven
02 juli 2021

deel

Vorm je eigen coronabubbel met de nieuwe app Join My Bubble

65% van de jongeren heeft het mentaal moeilijk gehad tijdens de eerste coronagolf en experten vermoeden dat dit percentage vandaag nog hoger ligt. Sinds de uitbraak van COVID-19 en ons land in lockdown ging, voelen mensen zich meer dan ooit eenzaam en slecht in hun vel. 

Dankzij de nieuwe app 'Join My Bubble' kunnen mensen uit alle leeftijdsgroepen hun eigen coronabubbel vormen of aansluiten bij bestaande bubbels. Al is het om een babbeltje te slaan of hun vriendenkring uit te breiden, met deze nieuwe app kan het zowel virtueel als in het echte leven. 

Daarnaast kunnen personal trainers en yogalesgevers outdoor groepslessen aanbieden via de app. Er kunnen ook coachingsessies, masterclasses of webinars gevolgd worden.
De app is gratis en zowel beschikbaar voor Android als IOS.

Belangrijk: om de app te gebruiken dien je een account aan te maken, met jouw naam, leeftijd, telefoonnummer en een foto van jezelf. Lees eerst Privacy en voorwaarden vooraleer je een account aanmaakt.

 

Lees ook

Mediteren kun je leren

Lijkt mediteren jou iets zweverigs? Dat misverstand wil professor neurologie Steven Laureys de wereld uit helpen. In zijn ‘No-nonsense meditatieboek’ legt hij uit wat mediteren kan doen voor je fysieke en mentale gezondheid.
08 oktober 2021

Mentale gezondheid: een prioriteit

Mentale gezondheid weer centraal plaatsen in het gezondheidsbeleid. Naar aanleiding van de Dag van Geestelijke Gezondheid, herhalen de onafhankelijke ziekenfondsen Partena, OZ en Partenamut hun prioriteiten op dit gebied. Toegankelijkheid van zorg, ondersteunen van het aanbod, informatie en bewustwording staan centraal, zeker gezien de bevindingen na de pandemie. Wat vragen we als ziekenfonds?

Mentale gezondheid bij jongeren. Het verhaal van Sara

Als jongere krijg je heel wat veranderingen op je bord. Studeren, op kot gaan, vrienden maken. Je baant jezelf een weg door honderden nieuwe situaties. En soms gaat dat niet vanzelf. Zeker in een jaar waar je sociale contacten beperkt werden. Gaat het momenteel allemaal wat moeilijker? Weet dat je niet alleen bent. En dat er altijd hulp voor je is, als je dat wil.