Nieuws Gezond leven
15 april 2021

deel

Jezelf testen op COVID-19

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om te testen of je besmet bent met het coronavirus. Sinds 6 april kun je ook een zelftest kopen bij de apotheker.

Tot voor kort werd steeds in een labo getest of iemand besmet was met COVID-19. Dit werd gedaan via een speekselstaal of een staal afgenomen via de neus of de keel. Het laboratorium onderzoekt dan of er sporen van het virus of antilichamen aanwezig zijn. Het duurt wat langer voor je het resultaat kent.

Bij een sneltest verloopt dit anders. Zoals de naam het doet vermoeden is het grootste voordeel van de sneltest dat je snel het resultaat kent. Het is belangrijk dat je een conforme sneltest koopt: deze test is voorzien van een CE-markering. Om zeker te zijn dat de test conform is, koop je die het best bij een apotheek.

De zelftests kunnen een vals gevoel van veiligheid geven. Het blijft belangrijk om steeds de voorzorgsmaatregelen op te volgen: houd afstand, draag een mondmasker en was je handen regelmatig met water en zeep.

Meer info

Lees meer over de zelftest op info-coronavirus.be

Artikel tags:

Lees ook

15 oktober 2021

Oproep kandidatuurstelling ziekenfondsverkiezingen 2022

In juni 2022 worden de nieuwe algemene vergaderingen van Helan Onafhankelijk ziekenfonds en MLOZ Insurance geïnstalleerd. Om de zes jaar worden hiervoor in alle ziekenfondsen van het land verkiezingen georganiseerd. Wil je je hiervoor kandidaat stellen? Dat kan. Alle info vind je hier.

14 oktober 2021

Zichtproblemen bij kinderen toegenomen door coronacrisis

Recente studies tonen dat de zichtproblemen bij jonge schoolgaande kinderen zijn toegenomen tijdens de lockdowns omwille van de COVID-19-crisis. De extra schermtijd en de afname van buitenschoolse activiteiten spelen hierin waarschijnlijk een rol. Preventieve maatregelen en regelmatige opvolging van kinderen kunnen helpen om bijziendheid tegen te gaan.