Ik verwacht eindelijk voluit te kunnen glimlachen

Als je glimlach je al je hele leven stoort, wil je toch voor een beugel kunnen kiezen, ook al betaalt de verplichte verzekering die op jouw leeftijd niet terug. Marleen koos op haar 46ste eindelijk voor een blokjesbeugel en is daar nu al blij om.
Ik verwacht eindelijk voluit te kunnen glimlachen
Het verhaal van Marleen (46) - Kort:
  • Draagt een beugel om haar gebit eindelijk perfect te maken
  • Stelde de keuze voor orthodontie lang uit omwille van de prijs
  • Verwacht een mooie glimlach voor een betaalbare prijs

De knoop dan toch doorgehakt

“Tegenwoordig dragen bijna alle jongeren een blokjesbeugel, maar toen ik een jaar of 14 was, was daar geen sprake van. En toch: altijd als ik foto’s van mezelf zie, is mijn gebit het eerste wat mij opvalt. Niet dat ik er ooit commentaar op kreeg. Iedereen vond mij oké zoals ik was. Maar zelf vond ik het wel een probleem. Ik wilde er graag iets aan veranderen, maar de prijs hield me tegen. Het is één van de redenen dat ik uiteindelijk voor een tandverzekering heb gekozen.”

Toen mijn zoon een beugel had, zag ik dat de behandeling zonder veel complicaties verliep, en met een prachtig resultaat.

Nu al tevreden 

“We hebben voor het eerst veel aan Dentalia Plus gehad toen mijn zoon aan een beugel toe was. Bij hem werd een groot stuk door de verplichte verzekering terugbetaald, maar Dentalia kwam goed van pas voor de rest van de kosten. Bovendien zag ik dat de behandeling zonder veel complicaties verliep, en met een prachtig resultaat. Daarom heb ik zelf ook de stap gezet. Ik heb mijn beugel 8 maanden en eigenlijk ben ik nu al tevreden met het resultaat.”

Financiële plaatje

“Zonder Dentalia Plus had ik waarschijnlijk nooit voor een beugel gekozen. Als volwassene krijg je geen terugbetaling via de verplichte ziekteverzekering. En in totaal zal mijn beugel toch ongeveer 2500 euro kosten. Dankzij Dentalia betaal ik maar zo’n 1000 euro uit eigen zak. Dat heb ik ruimschoots over voor een glimlach waar ik eindelijk trots op kan zijn!”

ebook dentalia plus

Lees ook

Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Sinds 1 januari 2021 krijg je bij Partena Ziekenfonds tot 1.050 euro terug voor orthodontie. Dat is een stuk meer dan de vroegere 375 euro. Samen met de complete bescherming van extra tandverzekering Dentalia Plus, die tot 1.250 euro terugbetaalt voor orthodontie en tandzorgkosten, ben je bij Partena levenslang én compleet beschermd tegen dure tandzorg.
Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar, met dat aanvullend voordeel en de extra tandverzekering?
03 februari 2020

Vlaming vreest dat z'n gebit nog veel geld gaat kosten

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. De helft van die mensen vindt dat een goede reden om te kiezen voor een extra tandverzekering.