Hongergevoel en verzadiging

Het geheim om te vermijden dat je naar ongezonde snacks grijpt? Luisteren naar  je lichaam! Herken het verschil tussen hongergevoel en trek in snacks. En kies voor maaltijden met een gezond gevoel van verzadiging.
Hongergevoel en verzadiging

Lees de signalen van je lichaam 

Je lichaam beschikt over een uitgekiend systeem om signalen te geven over welke voeding je nodig hebt op welk moment. Of om je te vertellen wanneer je energie nodig hebt, en wanneer je genoeg gegeten hebt. De kunst is om de signalen die je lichaam je geeft, juist te herkennen, en vooral om ze te respecteren.

Honger

Honger is een bewust gevoel geassocieerd met de dringende behoefte aan eten.

Voldaan

Je voelt je voldaan tijdens de maaltijd als je geen zin meer hebt om nog meer te eten. 

Verzadiging 

Verzadiging is een gevoel dat je hebt na de maaltijd, waardoor je gedurende een bepaalde tijd even geen honger meer hebt. 

En kies voor de juiste voeding

Om goede eetgewoonten te ontwikkelen is het belangrijk dat je de honger- en verzadigingssignalen van je lichaam respecteert. Met andere woorden moet je weten wanneer het tijd is om te eten, en wanneer het tijd is om te stoppen

Het is ook belangrijk om te kiezen voor de juiste voeding. Sommige soorten voeding gaan het hongergevoel heel goed tegen, andere soorten voeding geven je geen verzadigingsgevoel en zorgen ervoor dat je meer en vaker honger krijgt

Bronnen

Wil je graag weten hoe je gezonder kan leven? Download dan onze gratis e-book met meer informatie over gezond eten en bewegen.

ebook gezond eten

Artikel tags:

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Daar wil Partena Hulp in huis iets aan doen. Zo werken we met onze huishoudhulpen in Gent mee aan een proefproject van Gent En Garde, Stad Gent, FoodWIN en TalentIndex: dankzij een opleiding koelkastmanagement kunnen huishoudhulpen hun klanten bewust maken van een gezonde en ecologische koelkast.  Enkele koelkastweetjes op een rij.