NieuwsGezond leven
12 april 2018

deel

100km lopen met het gezin: klaar voor de Challenge 100?

Zin in nog een uitdaging na Tournée Minérale of Dagen Zonder Vlees? Doe dan mee met de Challenge 100, een initiatief van Olivier Verhaege. Het doel: op een maand tijd samen met je gezin 100km lopen of wandelen. 

Loopvariant van Tournée Minérale

Olivier Verhaege is een fanatieke loper en met de Challenge 100 wil hij heel Vlaanderen graag besmetten met het loopvirus. De uitdaging van deze loopvariant op Tournée Minérale is om, samen met het hele gezin, in april of mei 100 kilometer te lopen of te wandelen. “Het moment is nu ook wel ideaal: de zon komt terug, de temperaturen stijgen opnieuw. Dat betekent lopen in T-shirt en achteraf een terrasje doen”, vertelt Verhaege aan Het Nieuwsblad.

Al meer dan 2.100 gezinnen

De boodschap van Verhaege lijkt aan te slaan. Ondertussen hebben zich al meer dan 3.500 gezinnen aangemeld op de Facebookpagina van de Challenge 100. “Het is geen competitie om zo snel mogelijk die 100km te halen. De insteek is om mensen aan te zetten om te bewegen en op het einde van de maand april of mei die 100km op de teller te plaatsen, individueel of met het volledige gezin”, aldus Verhaege.

Meer info

Zin om mee te doen? Neem een kijkje op de Facebookpagina van de Challenge 100!

Pak die Beweegbonus!

We belonen onze klanten die regelmatig bewegen graag met de beweegbonus. Ontdek alle beweegvoordelen van Partena Ziekenfonds!

 

Artikel tags:

Lees ook

Elektrisch fietsen is net zo gezond!

Pendelen met de (elektrische) fiets zit al een hele tijd in de lift. Een van de goede redenen? Mensen zijn de autofiles stilaan moe. Dat was trouwens ook al het geval voor corona. Maar onderzoek, onder meer van VAB, lijkt te suggereren dat 1 op de 10 automobilisten, naar aanleiding van corona, overstapten naar de fiets! Ook mobiliteitsfederatie Traxio vermoedt dat veel autopendelaars tijdens corona over hun dagelijkse verplaatsingen zijn gaan nadenken, en na corona willen overschakelen op de fiets.