Ik verwacht mijn dochter optimaal te kunnen beschermen

Wim (34) speelt voor gezonde tanden liever op zeker. Als kwetsbare tanden in je familie geen uitzondering zijn, is het dus begrijpelijk dat hij goed verzekerd wil zijn tegen tandkosten. Wim is dan ook blij dat zijn tandverzekering ook zijn dochter beschermt.
Ik verwacht mijn dochter optimaal te kunnen beschermen

“Een mooi en goed gebit is belangrijk. Gelukkig heb ik voorlopig gezonde tanden en heb ik nog nooit veel tandproblemen gehad. Ik heb zelfs nooit een beugel gedragen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, ging ik regelmatig naar de tandarts, maar daarna is dat een beetje verwaterd. Tot ik op een keer toch tandpijn kreeg. Een tand bleek beschadigd en een beetje afgebrokkeld : dat heeft mij wakker geschud: een jaarlijks tandartsbezoek is geen overbodige luxe.” 

Goede tandzorg voor het ganse gezin

“Ik was mij plots ook meer bewust van de kosten van tandzorg. Slechte tanden zitten bij ons in de familie. Stel dat ik daar ook last van krijg, dan wil ik beschermd zijn tegen de kosten. Vandaar Dentalia Plus. Het is een fijn gevoel om een verzekering te hebben die je veilig houdt voor die risico’s waar je misschien niet zo vaak bij stilstaat, maar die er wel zijn.”

“Ook voor onze dochter vind ik een mooi en gezond gebit belangrijk. Mijn partner en ik helpen haar dagelijks met tanden poetsen. Dat is soms een gedoe, want Minne vindt tanden poetsen maar niks. We vertellen haar dat ze de tandmonstertjes ‘Karius en Bactus’ moet wegpoetsen en dat spreekt een beetje tot de verbeelding, maar echt enthousiast is ze niet. Het zou best kunnen dat ze later een beugel nodig heeft en dan zitten we met Dentalia ook goed. We kunnen Minne alle tandzorgen geven die ze nodig heeft en dat is een fijn idee.”

Lees ook

Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Sinds 1 januari 2021 krijg je bij Partena Ziekenfonds tot 1.050 euro terug voor orthodontie. Dat is een stuk meer dan de vroegere 375 euro. Samen met de complete bescherming van extra tandverzekering Dentalia Plus, die tot 1.250 euro terugbetaalt voor orthodontie en tandzorgkosten, ben je bij Partena levenslang én compleet beschermd tegen dure tandzorg.
Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar, met dat aanvullend voordeel en de extra tandverzekering?
03 februari 2020

Vlaming vreest dat z'n gebit nog veel geld gaat kosten

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. De helft van die mensen vindt dat een goede reden om te kiezen voor een extra tandverzekering.