Ik verwacht een perfecte glimlach, zonder wakker te liggen van de kosten

Benny (49) is blij met de complimentjes over zijn gebit, want zijn stralende glimlach kwam er niet vanzelf. Als je ondanks goede tandzorg, toch steeds weer problemen krijgt met je gebit, kies je graag voor de beste oplossing. Benny is blij dat zijn tandarts hem Dentalia Plus aanraadde.
Ik verwacht een perfecte glimlach, zonder wakker te liggen van de kosten

“Ik poets mijn tanden tweemaal daags en ga al bijna 40 jaar elke 6 maanden op controle bij dezelfde tandarts. Toch gaat er geen controle voorbij of er is iets aan de hand met mijn gebit. Door de jaren heen heb ik vaak gaatjes moeten laten vullen en met de tijd beginnen die vullingen los te komen, of gaan tanden afbrokkelen. Tot het punt waarop mijn tandarts zei: ‘Ik kan je tanden niet blijven repareren. We moeten aan implantaten en kronen beginnen denken.’ Hij heeft me toen Dentalia Plus aangeraden.”

De beste én mooiste oplossing

“Ik heb de laatste jaren 4 kronen nodig gehad, een implantaat, en een stifttand. Ruw gerekend heeft dat samen zo’n 5.000 euro gekost, waarvan ik gelukkig maar ongeveer 1.800 euro zelf heb moeten betalen. De rest heb ik teruggekregen via mijn tandverzekering. Dankzij Dentalia Plus heb ik ook telkens voor de beste - en de mooiste - oplossing kunnen kiezen voor mijn gebit, zonder mij zorgen te moeten maken om de prijs. Ik ben zo blij met het resultaat. Vaak zeggen mensen mij spontaan: amai, jij hebt mooie tanden! ‘Ik verzorg ze goed,’ zeg ik dan altijd.”

Kwetsbare tanden zitten bij ons in de familie. Mijn moeder had al een vals gebit op haar 20ste en mijn broer had valse tanden op z’n 35 ...

“Vandaag moest ik alweer naar de tandarts omdat er een stukje van mijn tand was afgebroken. De tandarts heeft hem nog één keer opgelapt, maar de kans is groot dat ook die tand binnenkort vervangen moet worden. Kwetsbare tanden zitten bij ons in de familie. Mijn moeder had al een vals gebit op haar 20ste en mijn broer had valse tanden op z’n 35, dus ik  mag nog van geluk spreken. Alles wat ik kan doen is voldoende op controle gaan en mijn tanden goed verzorgen. En rekenen op Dentalia Plus als het nodig is.” 

 

Lees ook

Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Sinds 1 januari 2021 krijg je bij Partena Ziekenfonds tot 1.050 euro terug voor orthodontie. Dat is een stuk meer dan de vroegere 375 euro. Samen met de complete bescherming van extra tandverzekering Dentalia Plus, die tot 1.250 euro terugbetaalt voor orthodontie en tandzorgkosten, ben je bij Partena levenslang én compleet beschermd tegen dure tandzorg.
Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar, met dat aanvullend voordeel en de extra tandverzekering?
03 februari 2020

Vlaming vreest dat z'n gebit nog veel geld gaat kosten

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. De helft van die mensen vindt dat een goede reden om te kiezen voor een extra tandverzekering.