Helemaal herbruikbaar

Mei plasticvrij is bijna voorbij. Is het voor jou gelukt om je persoonlijke berg aan plastic kleiner te maken deze maand? Wil je hier graag verder in gaan, of denk je: wat een gedoe? We geven alsnog graag wat tips mee, voor elk wat wils !
Helemaal herbruikbaar

Shop milieuvriendelijk bij shopavita.be

Stijlvol, comfortabel én wasbaar incontinentieondergoed 

Geconfronteerd worden met ongewenst urineverlies is erg. De stap zetten naar het gebruik van klassiek incontinentiemateriaal is en blijft vaak een grote en moeilijke stap. De herbruikbare incontinentieslips van Penosa zien er uit zoals een gewone slip, ze zitten lekker, mogen gezien worden én beschermen jou bij een klein ongelukje. 

Voor de dames zijn de slips afgewerkt met detail in kant. De heren kiezen voor een stijlvolle boxershort met comfortabele elastiek

Penosa incontinentieslips 

 • Vanaf 19,40 euro - niet leden 26,95 euro
 • Promotie: Bij aankoop van 3 stuks, derde slip 30% korting. Bv.: 3x Anisota: normale prijs 80,85 euro - promoprijs 52,37 euro (ledenkorting inbegrepen)
 • Bekijk hier het aanbod

Waarom super mama’s herbruikbare luiers kopen…

Ben je een milieubewuste mama, dan is herbruikbare luiers kopen een bijna evidente keuze. 1 baby verbruikt ongeveer 5.000 luiers of 1 ton afval.

Bambino herbruikbare luiers

 • Promotie: bij aankoop van 3 stuks, derde luier 30% korting Bv.: 3 x Bambino Mio MioSolo normale prijs 74,97 euro - promoprijs 60,72 euro (ledenkorting inbegrepen)
 • Bekijk hier het aanbod

Duurzaam alternatief voor de tampon: de menstruatiecup

In je  vruchtbare leven als vrouw  verbruik je gemiddeld  11.000 tampons of maandverbanden. Daarenboven duurt het wel 25 jaar voordat diezelfde tampon of maanverband is afgebroken. 
Deze enorme milieu impact vermijd je met een menstruatiecup, een siliconen kelkje die je in de vagina inbrengt. Toegegeven, het vergt enige oefening vooraleer je de eenvoudige vouw- en draaitechniek in de vingers hebt , maar eens je zover bent  hoef je hem bij een gemiddelde cyclus maar 2 keer per dag te legen.

Eva cup

'For your health & nature's wealth'

Zo omschrijven de mensen achter Myequa hun producten. Deze glazen waterflessen uit borosilicaatglas zijn niet alleen mooi voor het oog, ze komen je gezondheid én het milieu ten goede. Bovendien worden ze geproduceerd in Europa.

Myequa waterfles

 • Diverse designs verkrijgbaar vanaf 18 euro - niet leden 20 euro
 • Nu met gratis ecologische flessenreiniger! (zolang de voorraad strekt)
 • Bekijk hier het aanbod

Herbruikbare lunchverpakking

Ban je aluminiumpapier en ben je geen fan van de klassieke boterhammendoos? De Boc'n'Roll is een goed alternatief. De buitenkant is gemaakt van katoen en de binnenkant uit een voedselveilige gelamineerde polyester, wat het makkelijk afwasbaar maakt. Plooi hem open voor de lunch en je hebt een leuke placemat die ook nog eens de kruimels opvangt!

Boc'n'Roll

 • Diverse designs verkrijgbaar vanaf 8,96 euro - niet leden 9,95 euro
 • Koop 3 stuks voor 30 april en maak kans op een herbruikbare lunchtas.
 • Bekijk ze hier

Shopavita.be - de shop voor het leven!

 • Ruim gamma gezondheidsproducten
 • Bestellen vóór 17u = levering de volgende werkdag (producten in voorraad)
 • 10 tot 30 % korting voor klanten van Partena Ziekenfonds*

* Ledenkorting op voorwaarde dat je in orde bent met de betaling van je ziekenfondsbijdrage. Bekijk de exacte korting per product op shopavita.be.

Lees ook

Naar school of het werk? Neem je gezonde lunch mee!

Genoeg van die saaie sandwich met kaas of salami? Jaloers op de frisse, kleurrijke, goed gevulde brooddoos van je buur? Tijd om jouw lunch te verrijken met gezonde(re) kost. Maar hoe zorg je nu precies voor een brooddoos die tegelijk gezond en lekker is? Onderstaande tips & inspiratie helpen je alvast op weg.

Gezond eten = Gezond slapen

Heerlijk toch, een pita na een avondje stappen?  Of een reep chocolade tijdens  je favoriete film? Maar is dat wel een goed plan, net voor je gaat slapen? Geloof het of niet, wat je in je mond stopt, beïnvloedt je slaap en je gezondheid. Maar hoe zit dat nu echt in elkaar?
07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.