Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

Zo lekker kunnen gezonde koekjes zijn: cookies met fruit en kokos van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g havervlokken
  • 60 g amandelen, grof gehakt
  • 70 g kokos, gemalen
  • 60 g gedroogde cranberries (of gedroogde blauwe bessen, rozijnen…)
  • 30 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)

Bereidingwijze

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten voor een 20-tal koekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Mix de bananen of plet ze met een vork.
  • Voeg de havervlokken, amandelen, de kokos en het gedroogd fruit toe en meng goed.
  • Smelt het kokosvet op een laag vuurtje en meng met de andere ingrediënten.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en doe het mengsel in bakringen.
  • Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

  • Ook ideaal om mee te nemen als tussendoortje.
  • Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintolerantie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.
  • Je kan de havervlokken ook vervangen door quinoa- of boekweitvlokken.

Uit: Nooit meer diëten I, van Sandra Bekkari

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook