Granola met frambozen

Havervlokken, zaden, noten en fruit: een huisgemaakte ontbijtlekkernij van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Granola met frambozen

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten voor een grote pot.

Ingrediënten

  • 3 el kokosvet (natuurvoedingswinkel)
  • 350 g havervlokken
  • 100 g gemengde noten, in grove stukken
  • 4 el lijnzaad of chiazaad (natuurvoedingswinkel)
  • 4 el pompoenpitten
  • 1 el kaneel
  • 2 el honing
  • 70 g gedroogd fruit (cranberries, rozijnen, blauwe bessen, …)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt het kokosvet op een laag vuur.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Giet de havervlokken op de bakplaat, meng met de noten, het lijnzaad, de pitten en kaneel en giet er de honing en het gesmolten kokosvet over. Meng goed en bak het mengsel ± 20 minuten in de oven. Roer geregeld om.
  • Laat even afkoelen en meng met de gedroogde vruchten.

Serveertip

  • Lekker met (Griekse) yoghurt of kefir.
  • Frambozen, blauwe bessen, … kun je ook diepgevroren kopen. Haal ze voor het slapengaan uit de diepvries en ontdooi in de koelkast.
  • Granola kun je afgesloten 2 à 3 weken bewaren.
  • Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintolerantie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.

Uit: Nooit meer diëten I, van Sandra Bekkari.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

Gezond eten

Artikel tags:

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Daar wil Partena Hulp in huis iets aan doen. Zo werken we met onze huishoudhulpen in Gent mee aan een proefproject van Gent En Garde, Stad Gent, FoodWIN en TalentIndex: dankzij een opleiding koelkastmanagement kunnen huishoudhulpen hun klanten bewust maken van een gezonde en ecologische koelkast.  Enkele koelkastweetjes op een rij.
28 januari 2020

Gloednieuw receptenplatform Zeker Gezond

Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert  ‘Zeker Gezond’: een gloednieuw receptenplatform. Zeker Gezond wil burgers helpen bij het inplannen en bereiden van gezonde maaltijden. Aan de lancering is een televisiespot en socialmediacampagne gekoppeld.