Gezondheidscoaches

Heb je al gehoord van de Vlaamse Vereniging Gezondheidscoaches (VVGC)? Een uitstekend initiatief waar Partena Ziekenfonds helemaal achter staat. Want via deze beroepsvereniging kun je je beschermen tegen de wildgroei aan coaches ... of zelfs charlatans! Weet ook dat je perfect kunt rekenen op de terugbetaling voor je diëtist: € 40 na 4 sessies bij een een geaccrediteerde gezondheidscoach.
Gezondheidscoaches

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Ziekenfondsen gaan momenteel een grondige gedaantewisseling door: ze evolueren naar een gezondheidsfonds. Wat dit concreet betekent? Als lid kun je meer en meer rekenen op gezondheidscoaching en informatieverstrekking. Daarnaast zitten de verschillende ziekenfondsen ook vaker samen om gemeenschappelijke acties uit te werken. Kortom, je ziekenfonds is vandaag veel meer dan enkel een uitbetalingsinstelling van dokterskosten of een vervangingsinkomen.

Nood aan gezondheidsprofessionals

62 % van de Belgen geeft aan regelmatig stress te ervaren, en meer dan 120.000 mensen zitten al langer dan een jaar thuis. Een gezonde levensstijl kan veel problemen voorkomen, en daarbij kan de ondersteuning door een professional van cruciaal belang zijn.

“Met een preventieve aanpak kunnen mensen echter tot 40% gezondheidswinst boeken. Hoog tijd dus om in te zetten op gezondheid en lifestyle. Hierbij kunnen gezondheidscoaches een belangrijke rol spelen, door zowel met individuen als groepen te werken rond voeding, beweging, slaap, ontspanning, stressreductie, enzovoort”, zegt Evelyn Verlinde van de Vlaamse Vereniging Gezondheidscoaches (VVGC). Een organisatie waar Partena Ziekenfonds helemaal achter staat, meer nog: volop steunt!
We waren van bij de start helemaal mee met het initiatief. We staan er dan ook ten volle achter. Zo kunnen we immers onze klant beschermen tegen de wildgroei aan coaches en charlatans.
 
Lynn Pellens, Expert Gezondheidspromotie Partena Ziekenfonds

Een kwaliteitslabel tegen ‘wildgroei’

Door het succes van gezondheidscoaches ontstaat ook een explosie aan ‘professionals’, zodat kwalitatieve dienstverlening niet langer een garantie is. Vandaar dus de bestaansreden van de VVGC. Met het kwaliteitslabel krijgen zowel klanten als organisaties voortaan de grootste transparantie en kwaliteit.

Door specifieke opleidings- en kennisvoorwaarden te stellen voor toetreding, het hanteren van een kwaliteitslabel voor het beroep, het organiseren van permanente vormingen én door evidence-based te werken.
Evelyn Verlinde van de VVGC

Terugbetaling diëtist: 4 sessies

Ook Partena Ziekenfonds neemt gezondheidscoaching op in het aanvullend ledenvoordeel, en komt tussen in de prestaties van geaccrediteerde gezondheidscoaches. Zoals een terugbetaling van de diëtist. Zo mag je als Partena Ziekenfonds-lid rekenen op een terugbetaling van 4 sessies.

Al een tijdje op de juiste weg …

Wist je dat Partena Ziekenfonds al lang bezig is met deze nieuwe aanpak? Via een veelzijdig aanbod, gerichte service en uitgebreide ervaring in de sector, helpen we leden - jong en oud, gezond en ziek - zo gezond, comfortabel en autonoom mogelijk in het leven te staan. En dan zijn preventie en gezondheidsadvies uiteraard een must!

Bovendien doen we er alles aan om alle administratieve processen zo veel mogelijk te vereenvoudigen: dat bespaart je tijd en moeite, denk maar aan MijnPartena en onze app. Op die manier kunnen wij vervolgens de rol opnemen die de overheid van ons vraagt. 

Lees ook

Wat is hartcoherentie?

Met hartcoherentie wordt het regelmatige interval tussen je hartslagen bedoeld. Dat je hart soms wat sneller of trager klopt, is normaal. Maar grote pieken en dalen kunnen wijzen op heftige emoties, zoals angst en stress. Ook je ademhaling speelt een rol. Als je inademt versnelt je hartslag, als je uitademt vertraagt die. Met je ademhaling kan je je hartritme beïnvloeden en meer coherent maken.
18 oktober 2021

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom cariës

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf? Om dit te voorkomen is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poesten met een fluoridetandpasta aangepast voor je leeftijd. De Hoge Gezondheidsraad hernieuwde haar aanbevelingen rond fluoride.
15 oktober 2021

Oproep kandidatuurstelling ziekenfondsverkiezingen 2022

In juni 2022 worden de nieuwe algemene vergaderingen van Helan Onafhankelijk ziekenfonds en MLOZ Insurance geïnstalleerd. Om de zes jaar worden hiervoor in alle ziekenfondsen van het land verkiezingen georganiseerd. Wil je je hiervoor kandidaat stellen? Dat kan. Alle info vind je hier.