Gezondheidscoaches

Heb je al gehoord van de Vlaamse Vereniging Gezondheidscoaches (VVGC)? Een uitstekend initiatief waar Partena Ziekenfonds helemaal achter staat. Want via deze beroepsvereniging kun je je beschermen tegen de wildgroei aan coaches ... of zelfs charlatans! Weet ook dat je perfect kunt rekenen op de terugbetaling voor je diëtist: € 40 na 4 sessies bij een een geaccrediteerde gezondheidscoach.
Gezondheidscoaches

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Ziekenfondsen gaan momenteel een grondige gedaantewisseling door: ze evolueren naar een gezondheidsfonds. Wat dit concreet betekent? Als lid kun je meer en meer rekenen op gezondheidscoaching en informatieverstrekking. Daarnaast zitten de verschillende ziekenfondsen ook vaker samen om gemeenschappelijke acties uit te werken. Kortom, je ziekenfonds is vandaag veel meer dan enkel een uitbetalingsinstelling van dokterskosten of een vervangingsinkomen.

Nood aan gezondheidsprofessionals

62 % van de Belgen geeft aan regelmatig stress te ervaren, en meer dan 120.000 mensen zitten al langer dan een jaar thuis. Een gezonde levensstijl kan veel problemen voorkomen, en daarbij kan de ondersteuning door een professional van cruciaal belang zijn.

“Met een preventieve aanpak kunnen mensen echter tot 40% gezondheidswinst boeken. Hoog tijd dus om in te zetten op gezondheid en lifestyle. Hierbij kunnen gezondheidscoaches een belangrijke rol spelen, door zowel met individuen als groepen te werken rond voeding, beweging, slaap, ontspanning, stressreductie, enzovoort”, zegt Evelyn Verlinde van de Vlaamse Vereniging Gezondheidscoaches (VVGC). Een organisatie waar Partena Ziekenfonds helemaal achter staat, meer nog: volop steunt!
We waren van bij de start helemaal mee met het initiatief. We staan er dan ook ten volle achter. Zo kunnen we immers onze klant beschermen tegen de wildgroei aan coaches en charlatans.
 
Lynn Pellens, Expert Gezondheidspromotie Partena Ziekenfonds

Een kwaliteitslabel tegen ‘wildgroei’

Door het succes van gezondheidscoaches ontstaat ook een explosie aan ‘professionals’, zodat kwalitatieve dienstverlening niet langer een garantie is. Vandaar dus de bestaansreden van de VVGC. Met het kwaliteitslabel krijgen zowel klanten als organisaties voortaan de grootste transparantie en kwaliteit.

Door specifieke opleidings- en kennisvoorwaarden te stellen voor toetreding, het hanteren van een kwaliteitslabel voor het beroep, het organiseren van permanente vormingen én door evidence-based te werken.
Evelyn Verlinde van de VVGC

Terugbetaling diëtist: 4 sessies

Ook Partena Ziekenfonds neemt gezondheidscoaching op in het aanvullend ledenvoordeel, en komt tussen in de prestaties van geaccrediteerde gezondheidscoaches. Zoals een terugbetaling van de diëtist. Zo mag je als Partena Ziekenfonds-lid rekenen op een terugbetaling van 4 sessies.

Al een tijdje op de juiste weg …

Wist je dat Partena Ziekenfonds al lang bezig is met deze nieuwe aanpak? Via een veelzijdig aanbod, gerichte service en uitgebreide ervaring in de sector, helpen we leden - jong en oud, gezond en ziek - zo gezond, comfortabel en autonoom mogelijk in het leven te staan. En dan zijn preventie en gezondheidsadvies uiteraard een must!

Bovendien doen we er alles aan om alle administratieve processen zo veel mogelijk te vereenvoudigen: dat bespaart je tijd en moeite, denk maar aan MijnPartena en onze app. Op die manier kunnen wij vervolgens de rol opnemen die de overheid van ons vraagt. 

Lees ook

19 april 2021

Week van de Valpreventie

Vallen is een probleem dat vaak voorkomt onder de oudere populatie. Ongeveer 1 op de 3 65-plussers komt minstens één keer per jaar ten val. Een val kan ernstige gevolgen hebben op fysiek, psychologisch en sociaal vlak. Van 19 tot 25 april zet het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen dit onderwerp dan ook in de belangstelling.
15 april 2021

Jezelf testen op COVID-19

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om te testen of je besmet bent met het coronavirus. Sinds 6 april kun je ook een zelftest kopen bij de apotheker.

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. 28 april is Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, en dus willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!