Gezondheidsapps die we warm aanbevelen

De gezonde reflex van Partena Ziekenfonds? Je zo gezond, energiek en zelfstandig mogelijk in het leven laten staan! Een hele mond vol … Maar concreet betekent het dat we je graag een pak  oplossingen aanbieden op vlak van gezondheid én persoonlijk comfort. Handige tips & tricks waarmee je zelf makkelijk aan de slag kunt. Zoals onderstaande gezondheidsapps, bijvoorbeeld. Maak alvast kennis en ontdek vooral hoe lonend ze zijn!
Gezondheidsapps die we warm aanbevelen

1. SkinVision

Wat is het?

SkinVision is een wetenschappelijk verantwoorde smartphone app die huidvlekjes screent op huidkanker. Binnen de 30 seconden ontdek je of een plekje verdacht is!

Hoe werkt het?

Neem via SkinVision een foto van een huidvlekje op een lichtrijke plek. Vervolgens krijg je quasi meteen een beoordeling van het risico. Daarna krijg je advies over welke vervolgstappen je moet ondernemen.

Jouw Partena Ziekenfonds-voordeel?

We vinden het enorm belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten kunt houden. Daarom zorgen we voor een terugbetaling van de app SkinVision. Partena Ziekenfonds voorziet een terugbetaling van 20 euro per medische app per kalenderjaar.

2. moveUP

Wat is het?

Na een heup- of knieoperatie kan je chirurg, ziekenhuis of kinesitherapeut je moveUP aanbevelen. Deze handige revalidatieapp zendt je dagelijks een revalidatieprogramma, helemaal op jouw lijf geschreven.

Hoe werkt het?

Een gespecialiseerd medisch team volgt continu je revalidatie op. Je medicatie en oefeningen worden constant bijgewerkt op basis van je toestand. Het enige wat je hoeft te doen? Een activiteitenarmband dragen om te registreren hoeveel je beweegt. Daarnaast kun je vlotjes berichten en foto’s delen, zodat het medisch team precies weet hoe je je voelt.

Jouw Partena Ziekenfonds-voordeel?

Goede zorg kost veel geld. Daarom voorziet Partena Ziekenfonds een terugbetaling van 20 euro per kalenderjaar. Dit aan leden die in het kader van een orthopedische ingreep aan heup en/of knie gebruik maken van onder meer moveUp.

3. Fibricheck

Wat is het?

Een app die zo snel mogelijk voorkamerfibrillatie opspoort. Dit is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag veel te hoog is. Vaak meer dan 100 slagen per minuut in rust. Daarnaast klopt het hart ook onregelmatig.

Hoe werkt het?

Je (huis)arts schrijft je de Fibricheck-app voor. Vervolgens installeer je hem op je smartphone en gebruik je de login die je kreeg van je dokter. De app is heel gebruiksvriendelijk: je legt je vinger op de cameralens, die vervolgens een minuut lang je hartslag meet. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar een databank bij je arts.

Jouw Partena Ziekenfonds-voordeel?

Partena Ziekenfonds voorziet een terugbetaling van 20 euro voor medische apps zoals Fibricheck.

Terugbetaling preventieve onderzoeken

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zorgt Partena Ziekenfonds voor een terugbetaling van raadplegingen en/of onderzoeken die verband houden met de preventie of opsporing van kanker (bv. uitstrijkje, zelftest darmkanker), cardiovasculaire ziekten, allergieën, osteoporose, luchtwegaandoeningen en diabetes.

Lees ook

Is koud douchen ook op jouw lijf geschreven?

Klokslag zeven uur je bed uitspringen om vervolgens een heerlijke koude (je leest het goed…) douche te nemen. Voor velen het ideale scenario voor een horrorfilm. Toch is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar koud (af)douchen, en blijkbaar levert het straffe fenomeen nogal wat gezondheidsvoordelen op.
10 april 2020

Stop met roken om het risico op ernstige COVID-19 te verlagen

Het is voor iedereen belangrijk om de juiste voorzorgmaatregelen te nemen om besmetting met en de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Maar rokers kunnen nog een extra maatregel nemen: stoppen met roken tijdens deze uitbraak, want zo verminderen ze het risico op een zeer ernstige vorm van COVID-19.