NieuwsGezond leven
20 juli 2018

deel

Extra mogelijkheden op platform Mijngezondheid

Het portaal Mijngezondheid staat intussen al enkele maanden online. En de balans is positief. De eerste update van deze toegangspoort tot je digitale gezondheidsgegevens biedt trouwens enkele nieuwe mogelijkheden!

Waarom krijgt niet iedereen evenveel info te zien?

Op Mijngezondheid vind je een handig overzicht van al je gezondheidsgegevens die digitaal beschikbaar zijn. Zo ben je goed op de hoogte en kun je zelf je gezondheid in eigen handen nemen. Al krijgt (nog) niet iedereen evenveel info te zien.

Hoe dat komt? Bij sommige mensen is het digitale netwerk van hun ziekenhuis bv. nog niet klaar om gegevens te delen. Of hun zorgverleners houden geen elektronisch dossier bij. Minister Maggie De Block verzekert dat er hard wordt gewerkt om álle burgers toegang te geven tot al hun gezondheidsinfo.

3 nieuwigheden

Mijngezondheid pakt nu ook uit met:

  • Een Duitstalige versie: ook de ruim 75.000 bewoners van Oost-België kunnen nu dit portaal in hun moedertaal lezen.
  • Betrouwbare gezondheidsinfo: je vindt nu een link naar www.gezondheidenwetenschap.be, een online platform met betrouwbare en begrijpelijke medische informatie.
  • Koppeling met eBox: je kan rechtstreeks doorklikken naar deze digitale brievenbus voor officiële documenten van de sociale zekerheid. 

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

 

Artikel tags:

Lees ook

19 april 2021

Week van de Valpreventie

Vallen is een probleem dat vaak voorkomt onder de oudere populatie. Ongeveer 1 op de 3 65-plussers komt minstens één keer per jaar ten val. Een val kan ernstige gevolgen hebben op fysiek, psychologisch en sociaal vlak. Van 19 tot 25 april zet het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen dit onderwerp dan ook in de belangstelling.
15 april 2021

Jezelf testen op COVID-19

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om te testen of je besmet bent met het coronavirus. Sinds 6 april kun je ook een zelftest kopen bij de apotheker.

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. 28 april is Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, en dus willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!