NieuwsGezond leven
20 juli 2018

deel

Extra mogelijkheden op platform Mijngezondheid

Het portaal Mijngezondheid staat intussen al enkele maanden online. En de balans is positief. De eerste update van deze toegangspoort tot je digitale gezondheidsgegevens biedt trouwens enkele nieuwe mogelijkheden!

Waarom krijgt niet iedereen evenveel info te zien?

Op Mijngezondheid vind je een handig overzicht van al je gezondheidsgegevens die digitaal beschikbaar zijn. Zo ben je goed op de hoogte en kun je zelf je gezondheid in eigen handen nemen. Al krijgt (nog) niet iedereen evenveel info te zien.

Hoe dat komt? Bij sommige mensen is het digitale netwerk van hun ziekenhuis bv. nog niet klaar om gegevens te delen. Of hun zorgverleners houden geen elektronisch dossier bij. Minister Maggie De Block verzekert dat er hard wordt gewerkt om álle burgers toegang te geven tot al hun gezondheidsinfo.

3 nieuwigheden

Mijngezondheid pakt nu ook uit met:

  • Een Duitstalige versie: ook de ruim 75.000 bewoners van Oost-België kunnen nu dit portaal in hun moedertaal lezen.
  • Betrouwbare gezondheidsinfo: je vindt nu een link naar www.gezondheidenwetenschap.be, een online platform met betrouwbare en begrijpelijke medische informatie.
  • Koppeling met eBox: je kan rechtstreeks doorklikken naar deze digitale brievenbus voor officiële documenten van de sociale zekerheid. 

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

 

Artikel tags:

Lees ook

15 januari 2021

Een uitstrijkje, wij doen het. En jij?

Januari is de actiemaand rond baarmoederhalskanker. Ben je een vrouw tussen 25 jaar en 64 jaar? Dan is het belangrijk om elke 3 jaar een uitstrijkje te laten nemen. Is het bij jou al meer dan 3 jaar geleden, dan zal je een uitnodiging krijgen.

Welke vaccinaties zijn aanbevolen voor volwassenen?

Ook voor volwassenen zijn een aantal vaccinaties aangeraden. Daarnaast zijn er een aantal vaccinaties die herhaald moeten worden, zoals het vaccin tegen tetanus. Ook in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als je naar het buitenland reist, is het goed even te informeren over de nodige vaccinaties.