NieuwsGezond leven
27 april 2018

deel

Doe mee aan de stappenclash

Hoeveel stappen zet jij per dag? 10.000 stappen per dag is een mooi doel voor een gezond beweegpatroon. Doe mee met de 10.000-stappenclash en ga samen met je vrienden, collega’s of familie virtueel de wereld rond.

Meer bewegen voor meer energie

Je hoeft helemaal niet te sporten om genoeg te bewegen. Jezelf trakteren op een goede gezondheid, meer energie en minder stress is best eenvoudig: zorg ervoor dat je per dag genoeg stappen zet,  en je hebt meteen een gezonde portie beweging in je levensstijl. Het ideale doel is 10.000 stappen (of 8.000 voor 65-plussers) per dag. Maar denk vooral: elke stap telt.

De voordelen van stappen

Stappen kost je niks. Je hebt er geen materiaal voor nodig. En je kunt het overal doen. Leg je normale verplaatsingen bijvoorbeeld eens te voet af: neem de trap in plaats van de lift, of ga te voet naar de bakker. Op die manier hoef je niet speciaal tijd uit te trekken om meer te bewegen. En je kunt je dagelijkse portie beweging naar believen indelen in kleine stukjes. Begin er vandaag nog aan: kweek de wandelreflex aan, en je maakt voor je gezondheid snel een verschil.

Tel je stappen

Om jezelf gemotiveerd te houden, is een stappenteller een fijne bondgenoot. Zien hoeveel je elke dag bewogen hebt, zal je stimuleren om je nieuwe gewoonte vol te houden, of om na een rustige  periode weer actiever te worden. Heb je een zittend beroep, of ben je op dit moment niet gewoon om te bewegen, dan kan een stappenteller je helpen om je aantal stappen geleidelijk op te voeren.

10.000-stappenclash: stappencompetitie van de Vlaamse gemeenten

In mei loopt er weer een stappencompetitie tussen de inwoners van de Vlaamse steden en gemeenten. De gemeente die de meeste stappen heeft gezet (in verhouding tot het totaal aantal volwassen inwoners van de gemeenten), is de winnaar. Die krijgt een mooie prijs, én de titel van actiefste gemeente van Vlaanderen. Kijk op www.10000stappen.be. Je ontdekt er of jouw stad of gemeente meedoet. Of je vormt er zelf een stapgroep met familie of vrienden. Je maakt zo ook zelf kans op leuke prijzen.

Meer stappen: hoe begin ik eraan?

  1. Koop een goede stappenteller. Wij selecteerden een paar goede modellen in onze gezondheidswinkel.
  2. Meet je stappen in een ‘normale’ week. Dit is je startpunt.
  3. Bepaal je doel voor de week erop. 500 extra stappen per dag is een haalbare uitdaging.
  4. Hou dit minstens 1 week vol.
  5. Kies na elke week een nieuw doel.
  6. Beloon jezelf als je je doel behaald hebt!

Onthoud: 10.000 stappen is een fijn doel, maar verwacht ook niet te veel van jezelf. Elke stap telt, en is er eentje dichter bij een goede gezondheid!

Pak die Beweegbonus!

We belonen onze klanten die regelmatig bewegen graag met de beweegbonus. Ontdek alle beweegvoordelen van Partena Ziekenfonds!

 

Lees ook

Elektrisch fietsen is net zo gezond!

Pendelen met de (elektrische) fiets zit al een hele tijd in de lift. Een van de goede redenen? Mensen zijn de autofiles stilaan moe. Dat was trouwens ook al het geval voor corona. Maar onderzoek, onder meer van VAB, lijkt te suggereren dat 1 op de 10 automobilisten, naar aanleiding van corona, overstapten naar de fiets! Ook mobiliteitsfederatie Traxio vermoedt dat veel autopendelaars tijdens corona over hun dagelijkse verplaatsingen zijn gaan nadenken, en na corona willen overschakelen op de fiets.