NieuwsGezond leven
10 januari 2020

deel

Doe jij ook in 2020 mee aan Tournée Minérale?

Ook in 2020 is Tournée Minérale weer van de partij. Doe mee en drink in de maand februari geen alcohol. Je zal zien dat je je beter zal voelen, zowel lichamelijk als mentaal. 

Geen onschuldig product

Alcohol is een deel van onze cultuur. Toch is het zeker geen onschuldig product. Alcohol heeft een invloed op bijna al onze organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Tournée Minérale wil je vooral bewustmaken van dit gevaar en van het belang om voorzichtig met alcohol om te springen. Bovendien geef je je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Ontdek onze 5 tips om een maand zonder alcohol vol te houden.

Minérale Bars en Resto’s

Ook de horecasector doet mee aan Tournée Minérale. Heel wat bars en resto’s zorgen voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod en organiseren tal van initiatieven. Waar ze te vinden zijn? Neem gewoon een kijkje op de interactieve kaart op www.tourneeminerale.be. Wil je je inschrijven als team met je bedrijf, vereniging, sportclub, …? Ook dat kan. Je vindt de gratis toolbox met tips en materiaal op de site van Tournée Minérale. 

Meer info

Neem een kijkje op www.tourneeminerale.be

 

Artikel tags:

Lees ook

Vapen

Ze zijn quasi niet meer weg te denken uit het straatbeeld: de e-sigaretten. Voorlopig lijkt de e-sigaret een betere keuze dan de klassieke sigaret met tabak. Maar is ‘vapen’ wel zo veilig? 

Is koud douchen ook op jouw lijf geschreven?

Klokslag zeven uur je bed uitspringen om vervolgens een heerlijke koude (je leest het goed…) douche te nemen. Voor velen het ideale scenario voor een horrorfilm. Toch is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar koud (af)douchen, en blijkbaar levert het straffe fenomeen nogal wat gezondheidsvoordelen op.