NieuwsGezond leven
10 januari 2020

deel

Doe jij ook in 2020 mee aan Tournée Minérale?

Ook in 2020 is Tournée Minérale weer van de partij. Doe mee en drink in de maand februari geen alcohol. Je zal zien dat je je beter zal voelen, zowel lichamelijk als mentaal. 

Geen onschuldig product

Alcohol is een deel van onze cultuur. Toch is het zeker geen onschuldig product. Alcohol heeft een invloed op bijna al onze organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Tournée Minérale wil je vooral bewustmaken van dit gevaar en van het belang om voorzichtig met alcohol om te springen. Bovendien geef je je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Ontdek onze 5 tips om een maand zonder alcohol vol te houden.

Minérale Bars en Resto’s

Ook de horecasector doet mee aan Tournée Minérale. Heel wat bars en resto’s zorgen voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod en organiseren tal van initiatieven. Waar ze te vinden zijn? Neem gewoon een kijkje op de interactieve kaart op www.tourneeminerale.be. Wil je je inschrijven als team met je bedrijf, vereniging, sportclub, …? Ook dat kan. Je vindt de gratis toolbox met tips en materiaal op de site van Tournée Minérale. 

Meer info

Neem een kijkje op www.tourneeminerale.be

 

Artikel tags:

Lees ook

05 oktober 2020

Steeds meer kinderen op raadpleging bij de oogarts

De kans dat een kind zelf aangeeft dat het niet goed ziet, is klein. Toch moeten steeds meer (jonge) kinderen een bril dragen. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, gebaseerd op het aantal raadplegingen van kinderen bij oftalmologen en de terugbetalingen van optische hulpmiddelen. 
11 september 2020

Griepvaccinatie 2020 in twee fases

De Hoge Gezondheidsraad raadt meer dan ooit aan om risicopersonen te vaccineren, om zo te voorkomen dat ons gezondheidssysteem overbelast zou geraken wanneer er in het griepseizoen ook nog een COVID-19-piek zou komen. Daarenboven is vaccinatie van gezondheidswerkers belangrijk om de patiënt te beschermen, en zorgt de vaccinatie van 50 tot 64-jarigen voor een verminderde werklast in de eerste lijn.