Deluxe granola

Power-ontbijt met havervlokken, quinoa en gedroogd fruit van de gezonde online bakkerij Madam Bakster.
Deluxe granola

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 450 gram havervlokken
  • 50 gram ongekookte quinoa
  • 200 gram noten naar keuze (pecannoten, walnoten, hazelnoten, ...)
  • 50 gram pompoenzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 125 gram ahornsiroop
  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel zout
  • kruiden naar keuze (kaneel, gember, speculooskruiden, ...)
  • 100 gram gedroogd fruit naar keuze (rozijnen, cranberries, ...)

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 145°C.
  2. Mix de noten in een handmixer tot grove stukken. Meng de noten in een kom met de havermout, de quinoa, het pompoenzaad en de zonnebloempitten.
  3. Voeg de ahornsiroop en de kokosolie hieraan toe en meng goed.
  4. Voeg ten slotte het zout en de kruiden (naar smaak) toe aan het mengsel. Ik gebruik meestal 2 theelepel kaneel, 1 theelepel speculooskruiden, een halve theelepel kardemom, een halve theelepel gember en een snuf nootmuskaat.
  5. Stort de mix op een propere bakplaat en bak gedurende 40 minuten in de oven. Controleer af en toe of er niets aanbakt.
  6. Snijd het gedroogd fruit in grove stukken en meng dit onder de afgekoelde granola. Deze granola is heerlijk met wat Griekse yoghurt en een gegrilde pompelmoes.

Bron: Madam Bakster

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

Gezond eten

Lees ook

Kleine stappen, groot verschil

Een nieuw jaar brengt traditioneel gezonde voornemens mee. Welke plannen jij ook koestert, er is maar één leuze: verander je leven stap voor stap. Want kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. En wat meer is: je houdt ze gegarandeerd langer en beter vol.