Dadelpralines met geroosterde hazelnoot

Suikervrije snoepjes van gezonde online bakkerij Madam Bakster.
Dadelpralines met geroosterde hazelnoot

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

Goed voor 15 gezonde pralines:
  • 15-tal hazelnoten
  • 125 gram medjool dadels
  • 1 eetlepel vaste kokosolie
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosrasp + meer voor afwerking

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 175°C. Rooster de hazelnoten 8-10 minuten in de oven tot ze licht gekleurd zijn. Laat afkoelen.
  2. Mix in een keukenrobot de medjooldadels met de kokosolie, het cacaopoeder en de kokosrasp tot de dadels fijn gemalen zijn. Je bekomt een dikke pasta. Laat de massa even in de koelkast terwijl je de afgekoelde hazelnoten in een keukenhanddoek wikkelt. Wrijf goed over de hazelnoten tot de omhulsels los komen.
  3. Tijd om de pralines te rollen! Neem een beetje van de dadelmassa, leg er een hazelnoot bovenop en rol de massa vervolgens tot een balletje. Rol de bekomen balletjes vervolgens door wat kokosrasp of cacaopoeder ter afwerking.

Bron: Madam Bakster

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

Kleine stappen, groot verschil

Een nieuw jaar brengt traditioneel gezonde voornemens mee. Welke plannen jij ook koestert, er is maar één leuze: verander je leven stap voor stap. Want kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. En wat meer is: je houdt ze gegarandeerd langer en beter vol.