NieuwsGezond leven
03 april 2020

deel

Coronavirus: alle afspraken en uitnodigingen voor bevolkingsonderzoeken tijdelijk opgeschort

Naar aanleiding van de huidige situatie en de overheidsmaatregelen rond het coronavirus, zijn alle bevolkingsonderzoeken naar kanker opgeschort.
Coronavirus: alle afspraken en uitnodigingen voor bevolkingsonderzoeken tijdelijk opgeschort

Gezien de dringende noodzaak om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan en alle capaciteit van de gezondheidszorg voor de opvang van zieken te reserveren, werd beslist om de bevolkingsonderzoeken naar kanker op te schorten tot en met 26 april.

Concreet

Het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen in Vlaanderen blijft wel doorlopen tijdens corona-epidemie.

 

 

Lees ook

Is koud douchen ook op jouw lijf geschreven?

Klokslag 07:00 uur je bed uitspringen om vervolgens een heerlijke koude (je leest het goed …) douche te nemen. Voor velen het ideale scenario voor een horrorfilm. Toch is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar koud (af)douchen, en blijkbaar levert het straffe fenomeen nogal wat gezondheidsvoordelen op.
10 april 2020

Stop met roken om het risico op ernstige COVID-19 te verlagen

Het is voor iedereen belangrijk om de juiste voorzorgmaatregelen te nemen om besmetting met en de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Maar rokers kunnen nog een extra maatregel nemen: stoppen met roken tijdens deze uitbraak, want zo verminderen ze het risico op een zeer ernstige vorm van COVID-19.