NieuwsGezond leven
03 april 2020

deel

Coronavirus: alle afspraken en uitnodigingen voor bevolkingsonderzoeken tijdelijk opgeschort

Naar aanleiding van de huidige situatie en de overheidsmaatregelen rond het coronavirus, zijn alle bevolkingsonderzoeken naar kanker opgeschort.
Coronavirus: alle afspraken en uitnodigingen voor bevolkingsonderzoeken tijdelijk opgeschort

Gezien de dringende noodzaak om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan en alle capaciteit van de gezondheidszorg voor de opvang van zieken te reserveren, werd beslist om de bevolkingsonderzoeken naar kanker op te schorten tot en met 26 april.

Concreet

Het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen in Vlaanderen blijft wel doorlopen tijdens corona-epidemie.

 

 

Lees ook

05 oktober 2020

Steeds meer kinderen op raadpleging bij de oogarts

De kans dat een kind zelf aangeeft dat het niet goed ziet, is klein. Toch moeten steeds meer (jonge) kinderen een bril dragen. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, gebaseerd op het aantal raadplegingen van kinderen bij oftalmologen en de terugbetalingen van optische hulpmiddelen. 
11 september 2020

Griepvaccinatie 2020 in twee fases

De Hoge Gezondheidsraad raadt meer dan ooit aan om risicopersonen te vaccineren, om zo te voorkomen dat ons gezondheidssysteem overbelast zou geraken wanneer er in het griepseizoen ook nog een COVID-19-piek zou komen. Daarenboven is vaccinatie van gezondheidswerkers belangrijk om de patiënt te beschermen, en zorgt de vaccinatie van 50 tot 64-jarigen voor een verminderde werklast in de eerste lijn.