Chocolademousse met yoghurt

Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.
Chocolademousse met yoghurt

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 blaadje gelatine (van 2,5 g)
  • 1 dl water
  • 150 g pure chocolade met Stevia
  • 125 g magere yoghurt
  • 2 eiwitten (60 g)
  • 75 g Zusto of 35 g Sagatesse (zie tips)

Bereiding

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe het water bij de pure chocolade en smelt in de microgolfoven op laag vermogen. Roer glad en doe er de uitgeknepen gelatine bij.
  • Meng de yoghurt door het chocolademengsel.
  • Klop de eiwitten stijf met de Zusto. Voeg met draaiende bewegingen van de klopper het eiwit bij het chocolademengsel.
  • Doe de chocolademousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

Serveertip

  • Vervang het water eventueel door magere melk of koffie.
  • In plaats van Zusto kun je ook 35 gram Tagatesse gebruiken: klop dan het eiwit op - in het begin op een lage stand als je een mixer gebruikt en vervolgens sneller. Strooi tijdens het opkloppen beetje bij beetje de Tagatesse toe en klop verder tot een stevig schuim.

Voedingswaarde 

Per portie (= 0,2 KHW)

  • 146 kcal (601 kJ)
  • 3,8 g
  • 9,4 g, waarvan 5,8 g VVZ
  • 2,8 g, waarvan 1,7 g suikers

Bron: Ter Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

Wat schaft de pot vandaag? Peulvruchten!

1 op de 4 Vlamingen slaagt er niet in om één, laat staan meerdere peulvruchten op te noemen. Jammer, want onbekend is onbemind! Peulvruchten zijn niet alleen overheerlijk, ze zijn bovendien rijk aan eiwitten, vezels, mineralen, vitaminen en aminozuren. Meer nog: wie ze opneemt in het voedingspatroon, verlaagt volgens gezondheidseconoom Lieven Annemans het risico op diabetes, borstkanker én een hersenbloeding.
14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.