Maak de Suiker-reflex!
De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.
Ingrediënten
Voor 6 personen:
- 1 blaadje gelatine (van 2,5 g)
- 1 dl water
- 150 g pure chocolade met Stevia
- 125 g magere yoghurt
- 2 eiwitten (60 g)
- 75 g Zusto of 35 g Sagatesse (zie tips)
Bereiding
- Week de gelatine in koud water.
- Doe het water bij de pure chocolade en smelt in de microgolfoven op laag vermogen. Roer glad en doe er de uitgeknepen gelatine bij.
- Meng de yoghurt door het chocolademengsel.
- Klop de eiwitten stijf met de Zusto. Voeg met draaiende bewegingen van de klopper het eiwit bij het chocolademengsel.
- Doe de chocolademousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
Serveertip
- Vervang het water eventueel door magere melk of koffie.
- In plaats van Zusto kun je ook 35 gram Tagatesse gebruiken: klop dan het eiwit op - in het begin op een lage stand als je een mixer gebruikt en vervolgens sneller. Strooi tijdens het opkloppen beetje bij beetje de Tagatesse toe en klop verder tot een stevig schuim.
Voedingswaarde
Per portie (= 0,2 KHW)
- 146 kcal (601 kJ)
- 3,8 g
- 9,4 g, waarvan 5,8 g VVZ
- 2,8 g, waarvan 1,7 g suikers
Bron: Ter Groene Poorte
Alles wat je moet weten over gezond eten
Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.
