Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.
Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten voor 6 à 7 grote en glutenvrije pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g boekweitmeel (natuurvoedingswinkel)
  • 300 ml rijstmelk, lauw
  • scheutje olijfolie
  • 1 el acaciahoning
  • snuifje zeezout
  • kokosvet (natuurvoedingswinkel)
  • verse aardbeien (of ander fruit naar keuze)

Bereiding

  • Meng de eieren met het boekweitmeel en voeg langzaam de lauwe rijstmelk toe.
  • Voeg de olijfolie, de honing en het zout toe en roer tot een gladde massa of mix in de blender.
  • Verhit wat kokosvet in een pan met antiaanbaklaag. Zorg ervoor dat de pan voldoende heet is en bak de pannenkoeken mooi goudkleurig.
  • Werk af met vers fruit.

Uit: Nooit meer diëten I, van Sandra Bekkari

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.