NieuwsGezond leven
03 april 2020

deel

Blijf het vaccinatieschema van je kind volgen

Sinds 1 april is Kind en Gezin opnieuw gestart met vaccineren en opvolgen van pasgeboren baby’s. Andere, minder dringende consulten en afspraken worden voorlopig nog uitgesteld.
Blijf het vaccinatieschema van je kind volgen

De opvolging van het basisvaccinatieschema voor kinderen blijft onveranderd tijdens de coronacrisis. Het is belangrijk dat élk kind de aanbevolen vaccins krijgt, volgens het basisvaccinatieschema. Er is dus geen reden om vaccins uit te stellen. Andere niet-dringende zaken worden wel uitgesteld.

Opnieuw open sinds 1 april

De consultaties bij Kind en Gezin werden sinds 19 maart tijdelijk opschort. Dit was nodig om de organisatie en werkwijze in de consultatiebureaus aan te passen aan de verstrengde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.  Sinds 1 april zijn de consultatiebureaus opnieuw open, maar wel enkel voor vaccinaties en de opvolging van pasgeboren baby’s. De lokale medewerkers zullen alle ouders voor een (nieuwe) afspraak contacteren. 

Vaccinaties blijven van belang!

Tijdens deze periode van de Covid-19 epidemie is het immers belangrijk de aanbevolen vaccinaties niet te vergeten en die ook op de aanbevolen vaccinatiemomenten te laten toedienen. Uitstel van vaccinatie leidt tot uitstel van de immuniteit. De huidige corona-epidemie mag het risico op uitbraken van vaccineerbare infectieziekten, zoals mazelen, liefst niét verhogen. 

Extra maatregelen in consultatiebureaus 

Kind en Gezin houdt zoveel mogelijk rekening met de verstrengde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te verhinderen:

  • De alom bekende extra maatregelen rond hygiëne en afstand gelden ook bij hen.
  • Er mogen geen zieke kinderen, ouders en medewerkers naar het consultatiebureau komen.
  • Per kind mag er maximaal 1 begeleidende ouder meekomen en broers of zussen blijven best thuis.
  • Alle verpleegkundigen en artsen in de consultatiebureaus van Kind en Gezin dragen mondmaskers.  
Heb je nog andere, bijkomende vragen over de dienstverlening van Kind & Gezin? Bekijk hier hun veelgestelde vragen. 

Lees ook

19 april 2021

Week van de Valpreventie

Vallen is een probleem dat vaak voorkomt onder de oudere populatie. Ongeveer 1 op de 3 65-plussers komt minstens één keer per jaar ten val. Een val kan ernstige gevolgen hebben op fysiek, psychologisch en sociaal vlak. Van 19 tot 25 april zet het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen dit onderwerp dan ook in de belangstelling.
15 april 2021

Jezelf testen op COVID-19

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om te testen of je besmet bent met het coronavirus. Sinds 6 april kun je ook een zelftest kopen bij de apotheker.

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. 28 april is Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, en dus willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!