Biscuits zonder suiker
Heerlijk lichte koekjes met stevia, om van te genieten, met mate... van hotelschool Ter Groene Poorte.
Maak de Suiker-reflex!
De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.
Ingrediënten
voor 60 stuks
- 150 g vetstof (bijvoorbeeld Belolive Bakken en braden)
- 16 g zoetstof (bijvoorbeeld stevia)
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- 250 g bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Roer de vetstof romig en meng ze met de zoetstof.
- Roer er een voor een de eieren door.
- Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit met een scherp mes en doe het bij het mengsel.
- Zeef de bloem en spatel ze onder het beslag.
- Spuit het beslag met een getand spuitmondje op met bakpapier beklede of ingevette bakplaten. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarde
per stuk van 5 g (= 0,1 KHW)
- energie: 20 kcal (82 kJ)
- eiwit: 0,4 g
- vet: 1,2 g, waarvan 0,3 g VVZ
- koolhydraten: 1,7 g, waarvan 0 g suikers
- voedingsvezels: 0 g
Alles wat je moet weten over gezond eten
Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.
