Biscuits zonder suiker

Heerlijk lichte koekjes met stevia, om van te genieten, met mate... van hotelschool Ter Groene Poorte.
Biscuits zonder suiker

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

voor 60 stuks

  • 150 g vetstof (bijvoorbeeld Belolive Bakken en braden)
  • 16 g zoetstof (bijvoorbeeld stevia)
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 250 g bloem

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Roer de vetstof romig en meng ze met de zoetstof.
  • Roer er een voor een de eieren door.
  • Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit met een scherp mes en doe het bij het mengsel.
  • Zeef de bloem en spatel ze onder het beslag.
  • Spuit het beslag met een getand spuitmondje op met bakpapier beklede of ingevette bakplaten. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde 

per stuk van 5 g (= 0,1 KHW)

  • energie: 20 kcal (82 kJ)
  • eiwit: 0,4 g
  • vet: 1,2 g, waarvan 0,3 g VVZ
  • koolhydraten: 1,7 g, waarvan 0 g suikers
  • voedingsvezels: 0 g

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

28 januari 2020

Gloednieuw receptenplatform Zeker Gezond

Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert  ‘Zeker Gezond’: een gloednieuw receptenplatform. Zeker Gezond wil burgers helpen bij het inplannen en bereiden van gezonde maaltijden. Aan de lancering is een televisiespot en socialmediacampagne gekoppeld. 

Kleine stappen, groot verschil

Een nieuw jaar brengt traditioneel gezonde voornemens mee. Welke plannen jij ook koestert, er is maar één leuze: verander je leven stap voor stap. Want kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. En wat meer is: je houdt ze gegarandeerd langer en beter vol.