Biscuits zonder suiker

Heerlijk lichte koekjes met stevia, om van te genieten, met mate... van hotelschool Ter Groene Poorte.
Biscuits zonder suiker

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

voor 60 stuks

  • 150 g vetstof (bijvoorbeeld Belolive Bakken en braden)
  • 16 g zoetstof (bijvoorbeeld stevia)
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 250 g bloem

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Roer de vetstof romig en meng ze met de zoetstof.
  • Roer er een voor een de eieren door.
  • Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit met een scherp mes en doe het bij het mengsel.
  • Zeef de bloem en spatel ze onder het beslag.
  • Spuit het beslag met een getand spuitmondje op met bakpapier beklede of ingevette bakplaten. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde 

per stuk van 5 g (= 0,1 KHW)

  • energie: 20 kcal (82 kJ)
  • eiwit: 0,4 g
  • vet: 1,2 g, waarvan 0,3 g VVZ
  • koolhydraten: 1,7 g, waarvan 0 g suikers
  • voedingsvezels: 0 g

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.