NieuwsGezond leven
30 augustus 2017

deel

Bijna een op de drie mensen wereldwijd heeft overgewicht

Sinds 1980 is het aantal gevallen van obesitas in 73 landen verdubbeld. Wereldwijd kampt nu ongeveer 1 op de 3 mensen met overgewicht. Dat blijkt uit een grootschalige studie die gepubliceerd is in The New England Journal of Medicine. 

Frappante cijfers

De obesitasepidemie neemt steeds grotere proporties aan. Maar liefst 2,2 miljard kinderen en volwassenen hebben overgewicht (een Body Mass Index (BMI) tussen 25 en 30). Ruim 700 miljoen mensen, onder wie 108 miljoen kinderen, lijden dan weer aan obesitas (een BMI hoger dan 30). Het aantal kinderen met obesitas neemt ook sneller toe dan het aantal volwassenen. China en India tellen de meeste obese kinderen, respectievelijk 15,3 en 14,4 miljoen. Bangladesh en Vietnam hebben dan weer het laagste aantal mensen met overgewicht. 

Grote gezondheidsrisico’s

De onderzoekers winden er geen doekjes om: “Overgewicht is één van de grootste gezondheidsproblemen bij de mensheid. Mensen met overgewicht riskeren ziektes als hart- en vaataandoeningen, diabetes en kanker”, zegt Ashkan Afshin van The Institute for Health Metricsand Evaluation (IHME). In 2015 stierven dan ook maar liefst 4 miljoen mensen aan een ziekte die gelinkt is aan overgewicht of obesitas. 

Meer info

Heb je een BMI dat hoger is dan 25 en wil je niet bij de pakken blijven zitten, dan geven wij je graag een financieel duwtje in de rug.

Ontdek onze terugbetalingen voor de behandeling van obesitas.

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Een goede organisatie van je koelkast kan al een groot verschil maken. Dankzij onze ervaring in duizenden huishoudens hebben we bij Partena en OZ Poets- en strijkhulp geleerd hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen. We geven je daarom graag enkele tips zodat we samen minder gaan verspillen!