NieuwsGezond leven
23 augustus 2019

deel

Bij de kinesist betaal je binnenkort een vast, afgerond bedrag

Vanaf 1 september 2019 komt er een systeem van vaste remgelden bij de kinesist. Het gaat niet langer om percentages van het honorarium van de kinesist, maar om vaste en afgeronde bedragen. 

Minder verschillende bedragen

Dit nieuwe systeem van vaste remgelden heeft verschillende voordelen. Het aantal verschillende bedragen dat je uit eigen zak betaalt bij de kinesist vermindert duidelijk. Bovendien zullen die vaste bedragen ook niet meer verhogen bij een volgende indexering of opwaardering van de honoraria van de kinesisten. Vooral voor chronisch zieken die vaak naar de kinesist gaan, is dat goed nieuws. Het eigenlijke bedrag van het remgeld hangt af van de categorie van de verzorging. 

2 andere maatregelen

Naast het systeem met vaste remgelden kondigt het RIZIV ook de volgende twee maatregelen aan rond kinesitherapie die gelden vanaf 1 september 2019:
Een terugbetaling van specifieke kinesitherapiesessies van 60 minuten voor volwassen patiënten met een hersenverlamming
Geen terugbetaling voor acupunctuur en dry-needling door kinesitherapeuten

Meer info!

Neem een kijkje op de site van het RIZIV!


 

Lees ook

Podologische zolen op maat: een podoloog aan het woord

Heb je last van hielspoor, platvoeten of holvoeten? Dan kan een podologische zool op maat soelaas bieden. Maar de kostprijs van dergelijke zool kan al best oplopen tot zo’n 150 euro. Kun je deze zolen laten terugbetalen? En hoe gaat een podoloog juist te werk? We zochten het even voor je uit en gingen te rade bij podoloog in Melle, Els Pauwels.