NieuwsGezond leven
10 juli 2017

deel

Bewegen op Verwijzing van start op 26 plaatsen in Vlaanderen

Je huisarts die je doorverwijst naar een professionele beweegcoach om je op weg te helpen naar een actievere levensstijl? Binnenkort kan het al op 26 plaatsen in Vlaanderen. Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ breidt steeds verder uit!

Wat is ‘Bewegen op Verwijzing’?

Met dit project wil het Vlaams Instituut voor Gezond Leven de zittende Vlaming weer aan het bewegen krijgen. Hoe? Door een doorverwijzing via de huisarts naar een professionele beweegcoach. Het project in 5 stappen:

  • Is er een ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach aan de slag in jouw regio? Dan kan je huisarts je naar deze professionele begeleider doorverwijzen.
  • Je belt naar de coach voor een afspraak.
  • De coach stelt samen met jou een beweegplan op jouw maat op.
  • Je probeert het beweegplan uit en je bespreekt samen met je coach wat goed en minder goed gaat.
  • Naast deze sessies bij je coach volgt ook je huisarts je verder op.

Coaches in dubbel zoveel gemeentes

Het project ging van start in Leuven en Mechelen in september 2016, maar ondertussen sluiten steeds meer steden en gemeenten zich aan. Op 12 plaatsen is ‘Bewegen op Verwijzing’ al uit de startblokken geschoten en daarnaast werden onlangs nog 14 andere projectaanvragen goedgekeurd. Kortom, straks kan je al op 26 plaatsen in Vlaanderen terecht bij zo’n professionele beweegcoach.

En je ziekenfonds?

Partena Ziekenfonds betaalt je jaarlijks 25 euro terug. Lees meer over dit voordeel.

Meer info

Neem een kijkje op www.bewegenopverwijzing.be.

 

Lees ook

Podologische zolen op maat: een podoloog aan het woord

Heb je last van hielspoor, platvoeten of holvoeten? Dan kan een podologische zool op maat soelaas bieden. Maar de kostprijs van dergelijke zool kan al best oplopen tot zo’n 150 euro. Kun je deze zolen laten terugbetalen? En hoe gaat een podoloog juist te werk? We zochten het even voor je uit en gingen te rade bij podoloog in Melle, Els Pauwels.