NieuwsGezond leven
10 juli 2017

deel

Bewegen op Verwijzing van start op 26 plaatsen in Vlaanderen

Je huisarts die je doorverwijst naar een professionele beweegcoach om je op weg te helpen naar een actievere levensstijl? Binnenkort kan het al op 26 plaatsen in Vlaanderen. Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ breidt steeds verder uit!

Wat is ‘Bewegen op Verwijzing’?

Met dit project wil het Vlaams Instituut voor Gezond Leven de zittende Vlaming weer aan het bewegen krijgen. Hoe? Door een doorverwijzing via de huisarts naar een professionele beweegcoach. Het project in 5 stappen:

  • Is er een ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach aan de slag in jouw regio? Dan kan je huisarts je naar deze professionele begeleider doorverwijzen.
  • Je belt naar de coach voor een afspraak.
  • De coach stelt samen met jou een beweegplan op jouw maat op.
  • Je probeert het beweegplan uit en je bespreekt samen met je coach wat goed en minder goed gaat.
  • Naast deze sessies bij je coach volgt ook je huisarts je verder op.

Coaches in dubbel zoveel gemeentes

Het project ging van start in Leuven en Mechelen in september 2016, maar ondertussen sluiten steeds meer steden en gemeenten zich aan. Op 12 plaatsen is ‘Bewegen op Verwijzing’ al uit de startblokken geschoten en daarnaast werden onlangs nog 14 andere projectaanvragen goedgekeurd. Kortom, straks kan je al op 26 plaatsen in Vlaanderen terecht bij zo’n professionele beweegcoach.

En je ziekenfonds?

Partena Ziekenfonds betaalt je jaarlijks 25 euro terug. Lees meer over dit voordeel.

Meer info

Neem een kijkje op www.bewegenopverwijzing.be.

 

Artikel tags:

Lees ook

Elektrisch fietsen is net zo gezond!

Pendelen met de (elektrische) fiets zit al een hele tijd in de lift. Een van de goede redenen? Mensen zijn de autofiles stilaan moe. Dat was trouwens ook al het geval voor corona. Maar onderzoek, onder meer van VAB, lijkt te suggereren dat 1 op de 10 automobilisten, naar aanleiding van corona, overstapten naar de fiets! Ook mobiliteitsfederatie Traxio vermoedt dat veel autopendelaars tijdens corona over hun dagelijkse verplaatsingen zijn gaan nadenken, en na corona willen overschakelen op de fiets.