NieuwsGezond leven
13 maart 2018

deel

Betaal je een supplement bij de tandarts? Ga het online na!

Betaal jij een supplement bij je tandarts? Vele mensen zullen het antwoord op die vraag schuldig moeten blijven. Daar brengt de online supplemententeller van Test-Aankoop nu verandering in. 

Uitstel om financiële redenen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen kaartten het eerder al aan in een studie: ongeveer 1 op de 2 Belgen gaat niet jaarlijks op controlebezoek bij de tandarts. Waarom schuiven mensen dat tandartsbezoek op de lange baan? Financiële redenen spelen ongetwijfeld een rol. Een eerder onderzoek van Test-Aankoop wees al uit dat 7 op de 10 patiënten vinden dat hun tandarts hen onvoldoende informeert over de aangerekende kosten. 

Doe de (supplementen)test

Nagaan of je een supplement hebt betaald, is heel simpel.

Raadpleeg de online supplemententeller van Test Aankoop. Geef enkele gegevens van je getuigschrift voor verstrekte hulp in. Daarna kom je onmiddellijk te weten of je een supplement hebt betaald en welke prestaties de tandarts heeft aangerekend. Met deze tool wil Test-Aankoop vooral de nood aan meer transparantie en tariefzekerheid hoger op de politieke agenda plaatsen.

 

Lees ook

Het verhaal van Magali

Magali (15) speelt hockey sinds haar derde. Met twee grote broers op het hockeyveld is ze er letterlijk ingerold. Net als haar broers speelt ook Magali intussen bij het Belgische nationale hockeyteam: de Red Panthers.
 

Tandprothese? Tot 80% van de kosten terug!

Je tanden moeten een leven lang mee. Verzorg ze dus goed. Moet je toch één of meerdere zieke tanden vervangen? Met bruggen, kronen, implantaten? Of met een volledige of gedeeltelijk uitneembare prothese? Reken op de tandzorgverzekering van Partena ziekenfonds.