Nieuws Gezond leven
13 maart 2018

deel

Betaal je een supplement bij de tandarts? Ga het online na!

Betaal jij een supplement bij je tandarts? Vele mensen zullen het antwoord op die vraag schuldig moeten blijven. Daar brengt de online supplemententeller van Test-Aankoop nu verandering in. 

Uitstel om financiële redenen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen kaartten het eerder al aan in een studie: ongeveer 1 op de 2 Belgen gaat niet jaarlijks op controlebezoek bij de tandarts. Waarom schuiven mensen dat tandartsbezoek op de lange baan? Financiële redenen spelen ongetwijfeld een rol. Een eerder onderzoek van Test-Aankoop wees al uit dat 7 op de 10 patiënten vinden dat hun tandarts hen onvoldoende informeert over de aangerekende kosten. 

Doe de (supplementen)test

Nagaan of je een supplement hebt betaald, is heel simpel.

Raadpleeg de online supplemententeller van Test Aankoop. Geef enkele gegevens van je getuigschrift voor verstrekte hulp in. Daarna kom je onmiddellijk te weten of je een supplement hebt betaald en welke prestaties de tandarts heeft aangerekend. Met deze tool wil Test-Aankoop vooral de nood aan meer transparantie en tariefzekerheid hoger op de politieke agenda plaatsen.

 

Lees ook

Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Sinds 1 januari 2021 krijg je bij Partena Ziekenfonds tot 1.050 euro terug voor orthodontie. Dat is een stuk meer dan de vroegere 375 euro. Samen met de complete bescherming van extra tandverzekering Dentalia Plus, die tot 1.250 euro terugbetaalt voor orthodontie en tandzorgkosten, ben je bij Partena levenslang én compleet beschermd tegen dure tandzorg.
Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar, met dat aanvullend voordeel en de extra tandverzekering?
03 februari 2020

Vlaming vreest dat z'n gebit nog veel geld gaat kosten

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. De helft van die mensen vindt dat een goede reden om te kiezen voor een extra tandverzekering.