Nieuws Gezond leven
13 augustus 2021

deel

10 september: benefietconcert ter ere van Peter de Prins

10 september is het Werelddag voor Zelfmoordpreventie (World Suicide Prevention Day). In samenwerking met Partena Ziekenfonds vindt er een uniek herdenkingsconcert plaats in De Singel. Andreas Scholl en pianiste Tamar Helperin brengen er een emotionele eerbetoon onder begeleiding van Boho Strings.

Peter De Prins

In de zomer van 2020 stapte Peter De Prins uit het leven. Hij was ondernemer en docent change management aan de Vlerick Hogeschool. Ook was hij een begenadigd amateur pianist en lid van de Raad van Bestuur van Boho Strings. Op 10 september is er een herdenkingsconcert om zijn tomeloze energie en passie te herdenken. 

Contratenor Andreas Scholl en pianist Tamar Halperin worden begeleid door Boho Strings. Met werken van onder meer Bach, Philip Glass, Joseph Haydn, Billy Joel en Jóhann Jóhannsson.

Focus op mentaal welzijn

Mentaal welzijn ligt Partena na aan het hart. Daarom trekken we mee dit initiatief. Een bijzonder concert waar iedereen welkom is en waar we ons engagement rond mentaal welzijn kunnen onderstrepen. Voorafgaand aan het concert is er een rondetafelgesprek over geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie, met als speciale gast Dirk De Wachter.

De opbrengst van dit herdenkingsconcert gaat integraal naar de werking van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding, en het initiatief Be A He(a)ro

Meer info en tickets

Lees meer en bestel tickets


Zit je zelf met vragen rond zelfmoord?

Neem contact op met de zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surf naar zelfmoord1813.be

Lees ook

Wat is hartcoherentie?

Met hartcoherentie wordt het regelmatige interval tussen je hartslagen bedoeld. Dat je hart soms wat sneller of trager klopt, is normaal. Maar grote pieken en dalen kunnen wijzen op heftige emoties, zoals angst en stress. Ook je ademhaling speelt een rol. Als je inademt versnelt je hartslag, als je uitademt vertraagt die. Met je ademhaling kan je je hartritme beïnvloeden en meer coherent maken.
18 oktober 2021

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom cariës

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf? Om dit te voorkomen is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poesten met een fluoridetandpasta aangepast voor je leeftijd. De Hoge Gezondheidsraad hernieuwde haar aanbevelingen rond fluoride.
15 oktober 2021

Oproep kandidatuurstelling ziekenfondsverkiezingen 2022

In juni 2022 worden de nieuwe algemene vergaderingen van Helan Onafhankelijk ziekenfonds en MLOZ Insurance geïnstalleerd. Om de zes jaar worden hiervoor in alle ziekenfondsen van het land verkiezingen georganiseerd. Wil je je hiervoor kandidaat stellen? Dat kan. Alle info vind je hier.