Appelcrumble

Dessert boordevol noten, met appel en een vleugje gember, van gezonde online bakkerij Madam Bakster.
Appelcrumble

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 100 gram amandelen
  • 200 gram havermout
  • 75 gram pecannoten
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 5 appels
  • kaneel
  • citroensap
  • verse gember
  • een vanillemerg
  • 75 gram ahornsiroop
  • 1 snufje zout
  • 50 gram kokosolie
  • kokosroom ter afwerking

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snij de appels in blokjes en meng in een kom samen met wat citroensap, 2 theelepels vers gesneden gember en het vanillemerg. Stort in een ovenschaal.
  3. Verhit de kokosolie met de maple syrup tot de kokosolie gesmolten is.
  4. Mix de amandelen en 150 gram van de havermout tot poeder. Voeg hieraan de overige 50 gram havermout toe, met het zout en 1 theelepel kaneel.
  5. Voeg de kokosolie en de ahornsiroop toe aan het amandelmengsel en bewerk voorzichtig met je handen tot je dikke kruimels bekomt.
  6. Hak de noten grof en voeg ze eraan toe. Strooi het mengsel vervolgens over de appels in de ovenschaal en bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Bak de crumble 50 minuten. Haal vervolgens de aluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten.
  7. Klop ondertussen de kokosroom op met een klein scheutje ahornsiroop.
  8. Haal de appelcrumble uit de oven en serveer warm of koud met een goede lepel kokosroom. Maak de appelcrumble eventueel een avondje op voorhand, de volgende dag is hij nog lekkerder!

Bron: Madam Bakster

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.

Kinderen en suiker

Hoeveel suiker mogen kinderen eten? Hoe leer je ze evenwichtig eten, gezond ontbijten en kiezen voor de juiste snacks? En wanneer kan een beetje snoep of zoetigheid?