Amandelbroodje

Glutenvrij brood met bananen, noten en rozijnen van voedingsexpert Sandra Bekkari. Ideaal bij het ontbijt of als tussendoortje.
Amandelbroodje

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Bereidingstijd: minder dan 45 minuten voor 1 cakevorm van 20 x 10 cm - Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 el kokosvet
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el glutenvrij bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snuifje zeezout
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 3 el rozijnen (of gedroogde cranberries/blauwe bessen)
  • 2 el amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur.
  • Doe de eieren in de blender en mix.
  • Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet toe en mix opnieuw.
  • Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel.
  • Vet de cakevorm in. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.

Serveertip

  • Je kunt het amandelbrood 4 à 5 dagen afgesloten bewaren.
  • Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Daar wil Partena Hulp in huis iets aan doen. Zo werken we met onze huishoudhulpen in Gent mee aan een proefproject van Gent En Garde, Stad Gent, FoodWIN en TalentIndex: dankzij een opleiding koelkastmanagement kunnen huishoudhulpen hun klanten bewust maken van een gezonde en ecologische koelkast.  Enkele koelkastweetjes op een rij.
28 januari 2020

Gloednieuw receptenplatform Zeker Gezond

Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert  ‘Zeker Gezond’: een gloednieuw receptenplatform. Zeker Gezond wil burgers helpen bij het inplannen en bereiden van gezonde maaltijden. Aan de lancering is een televisiespot en socialmediacampagne gekoppeld. 

Kleine stappen, groot verschil

Een nieuw jaar brengt traditioneel gezonde voornemens mee. Welke plannen jij ook koestert, er is maar één leuze: verander je leven stap voor stap. Want kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. En wat meer is: je houdt ze gegarandeerd langer en beter vol.