Amandelbroodje

Glutenvrij brood met bananen, noten en rozijnen van voedingsexpert Sandra Bekkari. Ideaal bij het ontbijt of als tussendoortje.
Amandelbroodje

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Bereidingstijd: minder dan 45 minuten voor 1 cakevorm van 20 x 10 cm - Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 el kokosvet
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el glutenvrij bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snuifje zeezout
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 3 el rozijnen (of gedroogde cranberries/blauwe bessen)
  • 2 el amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur.
  • Doe de eieren in de blender en mix.
  • Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet toe en mix opnieuw.
  • Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel.
  • Vet de cakevorm in. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.

Serveertip

  • Je kunt het amandelbrood 4 à 5 dagen afgesloten bewaren.
  • Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

14 oktober 2019

5 vuistregels voor een gezonde evenwichtige voeding

Ongeveer de helft van de Belgen kampt met overgewicht. Naast voldoende lichaamsbeweging is een gezonde, evenwichtige voeding essentieel om extra kilo’s tegen te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste adviezen? De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet 5 vuistregels op een rij.

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.