Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Sinds 1 januari 2021 krijg je bij Partena Ziekenfonds tot 1.050 euro terug voor orthodontie. Dat is een stuk meer dan de vroegere 375 euro. Samen met de complete bescherming van extra tandverzekering Dentalia Plus, die tot 1.250 euro terugbetaalt voor orthodontie en tandzorgkosten, ben je bij Partena levenslang én compleet beschermd tegen dure tandzorg.
Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar, met dat aanvullend voordeel en de extra tandverzekering?
Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Aanvullend voordeel orthodontie

Als klant van Partena Ziekenfonds heb je recht op de wettelijke terugbetalingen voor tandzorgkosten via de wettelijke ziekteverzekering. Hoeveel terugbetaald wordt voor welke behandeling, is wettelijk vastgelegd en bij elk ziekenfonds hetzelfde. Maar je krijgt meer. Je ziekenfonds biedt ook extra voordelen: de aanvullende voordelen. Het voordeel orthodontie voor kinderen is daar één van, en dat is sinds 1 januari 2021 fors verhoogd: je krijgt nu tot 1.050 euro terug voor orthodontie, in plaats van de vroegere 375 euro. Het gaat om een terugbetaling van 60% op remgeld, supplementen en materialen, voor jongeren tot 22 jaar met een medisch akkoord, en dit eenmalig en voor 1 orthodontiebehandeling. 

De wettelijke ziekteverzekering betaalt veel tandzorgkosten niet, of maar weinig terug. En tandzorg blijft evolueren en wordt ook steeds duurder. Met het nieuwe, uitgebreide voordeel wil Partena Ziekenfonds die dure tandzorg betaalbaar maken voor élk kind. Zo kunnen jongeren een goede start nemen met een gezond gebit en tandproblemen op latere leeftijd vermijden. 

Levenslang beschermd dankzij Dentalia Plus

Het voordeel orthodontie biedt een ruime basisterugbetaling voor een hele reeks orthodontiekosten, tot de leeftijd van 22 jaar. Maar ook deze terugbetaling is niet voldoende om de volledige kost van een behandeling te dekken. Wil je je geen zorgen maken over je factuur? Dan raden wij aan om niet enkel te rekenen op de wettelijke terugbetaling en het aanvullend voordeel, maar ook op de extra tandverzekering Dentalia Plus.

Een gezond gebit op élk moment in je leven heeft voldoende zorg nodig. Daarom biedt Partena Ziekenfonds Dentalia Plus aan: een extra tandverzekering die dure tandzorg je leven lang betaalbaar houdt. Die is ook al interessant voor tandzorgkosten op jonge leeftijd, want orthodontiekosten lopen snel op tot 2.000 à 3.000 euro, veel meer dan de 1.050 euro die je terug krijgt via je ledenvoordeel. 

Neem nu bijvoorbeeld Matteo. De ouders van Matteo kozen voor de tandverzekering Dentalia Plus van Partena ziekenfonds en de beugel van hun zoon kostte in totaal 2.811 euro. Daarvan werd 710 euro terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. Via hun tandverzekering kregen ze een terugbetaling van 1. 050 euro en via het aanvullend voordeel nog eens 630,6 euro. Dit zorgt ervoor dat de ouders van Matteo in totaal 410,4 euro zelf hebben moeten betalen voor de orthodontiebehandeling van hun zoon. 

Maar ook op latere leeftijd is een extra bescherming tegen tandzorgkosten geen overbodige luxe. Meer en meer volwassenen hebben orthodontie nodig, en die betaalt de wettelijke ziekteverzekering niet of maar weinig terug. Dentalia Plus betaalt meer terug dan orthodontie alleen: tandsteen verwijderen, tanden trekken, tandvleesaandoeningen, kronen, protheses... Een extra tandverzekering dekt het allemaal.
Bovendien ben je ook beschermd tegen de hoge tarieven die heel wat niet-geconventioneerde tandartsen en orthodontisten aanrekenen. Dentalia Plus helpt je ook om je gebit gezond te houden: door regelmatig op controle te kunnen gaan, zonder zorgen om de kosten, vermijd je grote problemen met je gebit op termijn.

Een gezond gebit, levenslang

Wil je zéker zijn dat tandzorg voor heel het gezin en heel je leven betaalbaar blijft? Dan is Partena Ziekenfonds, met z’n uitgebreide terugbetaling voor orthodontie, je partner bij uitstek. Kies voor de gemoedsrust van Dentalia Plus en je bent verzekerd van een mooie glimlach, levenslang. 

Lees ook

03 februari 2020

Vlaming vreest dat z'n gebit nog veel geld gaat kosten

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. De helft van die mensen vindt dat een goede reden om te kiezen voor een extra tandverzekering.