Bijna 4 op de 5 werknemers ontevreden
Evenwichtige voeding is een essentieel ingrediënt van een gezonde levensstijl. Volgens veel werknemers investeert hun werkgever echter niet genoeg in gezonde voedingsmiddelen. Amper 19% is tevreden over de mogelijkheden op de werkvloer om zijn gezondheid op peil te houden. Zo biedt amper 30% van de werkgevers fruit en andere gezonde voedingsproducten aan. Nochtans geven ongeveer 2 op de 3 werknemers aan dat ze gezonder zouden eten als ze daartoe de mogelijkheid hadden op het werk.
Win-win
Volgens Lieven Annemans, gezondheidseconoom aan de Universiteit Gent, daalt de BMI van werknemers met 5% als ze werken in een omgeving waarin ze gestimuleerd worden om gezond te eten. Investeren in gezonde voeding op de werkvloer is dan ook positief voor zowel werkgever als werknemer. Gezondere werknemers voelen zich beter in hun vel, zijn minder vaak ziek en presteren beter op lange termijn.