Nieuws Gezond leven
18 januari 2016

deel

2 op de 3 werknemers willen gezonder kunnen eten op het werk

Ongeveer 2 op de 3 werknemers zouden gezonder eten op het werk als hun werkgever zou investeren in gezonde voeding. Daar knelt het schoentje echter. Amper 30% van de werkgevers besteedt daar aandacht aan. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 werknemers in opdracht van Delta Lloyd.

Bijna 4 op de 5 werknemers ontevreden

Evenwichtige voeding is een essentieel ingrediënt van een gezonde levensstijl. Volgens veel werknemers investeert hun werkgever echter niet genoeg in gezonde voedingsmiddelen. Amper 19% is tevreden over de mogelijkheden op de werkvloer om zijn gezondheid op peil te houden. Zo biedt amper 30% van de werkgevers fruit en andere gezonde voedingsproducten aan. Nochtans geven ongeveer 2 op de 3 werknemers aan dat ze gezonder zouden eten als ze daartoe de mogelijkheid hadden op het werk.

Win-win

Volgens Lieven Annemans, gezondheidseconoom aan de Universiteit Gent, daalt de BMI van werknemers met 5% als ze werken in een omgeving waarin ze gestimuleerd worden om gezond te eten. Investeren in gezonde voeding op de werkvloer is dan ook positief voor zowel werkgever als werknemer. Gezondere werknemers voelen zich beter in hun vel, zijn minder vaak ziek en presteren beter op lange termijn.

Lees ook

07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.

Kinderen en suiker

Hoeveel suiker mogen kinderen eten? Hoe leer je ze evenwichtig eten, gezond ontbijten en kiezen voor de juiste snacks? En wanneer kan een beetje snoep of zoetigheid?