NieuwsGezin
12 oktober 2015

deel

Ziekenfonds en zorgkas onder één dak

Iedereen die in Vlaanderen woont en ouder is dan 25 jaar, is verplicht zich bij een zorgkas aan te sluiten en jaarlijks een zorgpremie te betalen. Zo draagt iedereen bij aan de Vlaamse sociale bescherming.
Ziekenfonds en zorgkas onder één dak

Wat is de Vlaamse sociale bescherming?

De Vlaamse sociale bescherming is een pakket van tegemoetkomingen en financieringssystemen in de langdurige zorg. De zorgkas staat in voor de uitvoering ervan. De zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming bedraagt 53 euro, of 26 euro voor mensen met een laag inkomen. Hiermee helpen we samen meer dan 300.000 zorgbehoevenden.
Betaal je deze verplichte bijdrage via een andere zorgkas? Ook Partena kan dit voor jou regelen.

Wettelijk verplicht

Zorgverlening werd vroeger amper of niet terugbetaald. Daarom riep de Vlaamse overheid de verplichte Vlaamse sociale bescherming in het leven. Speciaal voor wie zwaar zorgbehoevend is, voor personen met een handicap of ouderen met een zorgnood, of voor wie een mobiliteitshulpmiddel nodig heeft. Dankzij het zorgbudget verlicht je de financiële lasten van je niet-medische zorgkosten.

Niet-medische zorg thuis of in het rusthuis

Of je nu niet-medische zorg krijgt thuis of in een rusthuis, reken op je zorgbudget voor goede zorgen. Mantelzorg of thuiszorg in huis door familie, vrienden of een thuiszorgdienst of residentiële zorg door professionele zorgverleners in een rusthuis.
 
Opgelet: sluit je jezelf vanaf je 26ste niet aan bij een erkende zorgkas? Dan ben je automatisch aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas van de Vlaamse overheid.

3 redenen om te kiezen voor de zorgkas van Partena Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds maakt het je graag gemakkelijk. Zo kun je ook je zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming via ons betalen.

Voordelen

  1. Eén aanspreekpunt voor zowel het ziekenfonds als de zorgkas.
  2. Onze maatschappelijk werkers zijn specialisten en helpen als je een zorgpremie van de Vlaamse sociale bescherming nodig hebt. Ook onderzoeken zij bij de patiënt thuis of hij/zij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.
  3. Voor klanten die recht hebben op een tegemoetkoming, bekijkt onze Sociale Dienstverlening of ze recht hebben op sociale voordelen. Bovendien regelen ze zorg op maat zoals gezinszorg, poetshulp, ergotherapeutisch advies, …

Ontdek waarom kiezen voor Partena Zorgkas een goed idee is

Artikel tags:

Lees ook

Poetshulpen met dienstencheques lijden wél loonverlies bij annulatie

Een uitspraak van minister Vandenbroucke dit weekend leidde tot een verkeerde perceptie rond het annuleren van poetshulp tijdens deze lockdown. Partena Hulp in huis benadrukt dat poetshulp nog steeds veilig kan verlopen mits het naleven van veiligheidsregels. Bij tijdelijke economische werkloosheid lijden poetshulpen in Vlaanderen namelijk wél loonverlies. Het bedrijf wil sensibiliseren om de werknemers uit deze sector te steunen en niet onnodig de poetshulp aan de deur te zetten.

Huishoudhulp in coronatijden: ook dan staan ze voor je klaar!

De Oost-Vlaamse Eline Roose werkt al 4 jaar als enthousiaste huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Helaas hield het coronavirus haar een maand aan de kant. Niet omdat ze getroffen was door het virus zelf, wél door de intussen overbekende maatregelen die huishoudhulp onmogelijk maakten. Maar vandaag staat ze er opnieuw. Klaar om haar trouwe klanten weer uit de nood te helpen! “Sommigen beschouwen me als familie. Supertof, natuurlijk!”
 

Wat als koppel tijdens en na de coronacrisis?

Voordat onze wereld veranderde, stonden koppels misschien net voor een aantal keuzes en beslissingen omtrent hun leven samen. Beginnende daters en prille koppels leerden elkaar misschien net beter kennen en vragen zich af of er een langere toekomst voor hen mogelijk is. Andere koppels dachten misschien net na over samenwonen of uit elkaar gaan of misschien een wereldreis, een huis kopen, in relatietherapie gaan, een job in het buitenland, kinderen of trouwen, enz. Veel van die keuzes werden in de koelkast gestopt. Hoe haal je deze weer boven?