Nieuws Gezin
12 oktober 2015

deel

Ziekenfonds en zorgkas onder één dak

Iedereen die in Vlaanderen woont en ouder is dan 25 jaar, is verplicht zich bij een zorgkas aan te sluiten en jaarlijks een zorgpremie te betalen. Zo draagt iedereen bij aan de Vlaamse sociale bescherming.
Ziekenfonds en zorgkas onder één dak

Wat is de Vlaamse sociale bescherming?

De Vlaamse sociale bescherming is een pakket van tegemoetkomingen en financieringssystemen in de langdurige zorg. De zorgkas staat in voor de uitvoering ervan. De zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming bedraagt 53 euro, of 26 euro voor mensen met een laag inkomen. Hiermee helpen we samen meer dan 300.000 zorgbehoevenden.
Betaal je deze verplichte bijdrage via een andere zorgkas? Ook Partena kan dit voor jou regelen.

Wettelijk verplicht

Zorgverlening werd vroeger amper of niet terugbetaald. Daarom riep de Vlaamse overheid de verplichte Vlaamse sociale bescherming in het leven. Speciaal voor wie zwaar zorgbehoevend is, voor personen met een handicap of ouderen met een zorgnood, of voor wie een mobiliteitshulpmiddel nodig heeft. Dankzij het zorgbudget verlicht je de financiële lasten van je niet-medische zorgkosten.

Niet-medische zorg thuis of in het rusthuis

Of je nu niet-medische zorg krijgt thuis of in een rusthuis, reken op je zorgbudget voor goede zorgen. Mantelzorg of thuiszorg in huis door familie, vrienden of een thuiszorgdienst of residentiële zorg door professionele zorgverleners in een rusthuis.
 
Opgelet: sluit je jezelf vanaf je 26ste niet aan bij een erkende zorgkas? Dan ben je automatisch aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas van de Vlaamse overheid.

3 redenen om te kiezen voor de zorgkas van Partena Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds maakt het je graag gemakkelijk. Zo kun je ook je zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming via ons betalen.

Voordelen

  1. Eén aanspreekpunt voor zowel het ziekenfonds als de zorgkas.
  2. Onze maatschappelijk werkers zijn specialisten en helpen als je een zorgpremie van de Vlaamse sociale bescherming nodig hebt. Ook onderzoeken zij bij de patiënt thuis of hij/zij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.
  3. Voor klanten die recht hebben op een tegemoetkoming, bekijkt onze Sociale Dienstverlening of ze recht hebben op sociale voordelen. Bovendien regelen ze zorg op maat zoals gezinszorg, poetshulp, ergotherapeutisch advies, …

Ontdek waarom kiezen voor Partena Zorgkas een goed idee is

Artikel tags:

Lees ook

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Partena en OZ Poets- en Strijkhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
05 november 2020

Eerste dienstenchequebedrijf met ‘Investors in People’-label

Partena en OZ Poets- en strijkhulp werd bekroond met het zilveren ‘Investors in people’-label. Dit kwaliteitslabel, dat Partena en OZ als eerste in de dienstenchequessector kreeg, bekroont goede werkgevers die inzetten op medewerkers en investeren in het verbeteren van hun HR-beleid.