Goed verzekerd op wintersport

Denk jij bij wintersport spontaan aan skiën, sneeuw en glühwein? Of eerder aan valpartijen, ziekenhuizen en een gebroken been? Wie pech heeft op skireis en peperdure rekeningen en onnodig paparassenwerk wil vermijden, kan rekenen op Mediphone Assist, de reisbijstandsverzekering van je ziekenfonds.
Goed verzekerd op wintersport

Reken op de reisbijstandsverzekering van je ziekenfonds

Elke winter trekken heel wat Belgen de grens over op zoek naar besneeuwde bergtoppen om van af te kunnen glijden. Een winters avontuur dat al eens durft te eindigen met een bezoekje aan het ziekenhuis. En aangezien kleine breuken tot grote kosten kunnen leiden, is het beter om te vertrouwen op Mediphone Assist, de reisbijstandscentrale van Partena Ziekenfonds. Download ook onze handige gids met tips voor een zorgeloze vakantie.

Mediphone Assist:

  • voorziet bijstand in het buitenland: medisch advies, repatriëring naar België, enz.
  • geeft je de nodige info: over ziekenhuizen, artsen, tandartsen, apothekers, enz. in het buitenland. Zoek je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde arts die Nederlands, Frans of Engels spreekt? Mediphone Assist weet raad!

Bel binnen de 48 uur

  • Wil je rekenen op bijstand van je reisbijstandsverzekering en van Mediphone Assist? Bel dan binnen de 48 uur na je ziekenhuisopname naar +32 2 778 94 94. 
  • Breng je je facturen pas bij je ziekenfonds binnen als je terug in België bent, dan zal er vanaf nu op de terugbetaling een franchise van 25% toegepast worden. 

De EZVK, je reisgezel

Vertrek niet op vakantie zonder je kleine blauwe kaart, de Europese ziekteverzekeringskaart. Dankzij deze kaart worden je dringende medische verzorging in het buitenland en je geneesmiddelen ten laste genomen. Heb je er al één voor jou en je gezin, controleer dan de geldigheid ervan. Heb je er nog geen, vraag er dan één gratis aan bij je ziekenfonds!

Wat te doen bij een ski-ongeval? 

"Bel zo snel mogelijk naar de bijstandscentrale van je ziekenfonds", tipt Christian Horemans, Expert Internationale Zaken bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen. “Het telefoonnummer van de bijstandscentrale kan je terugvinden op de achterkant van je Europese ziekteverzekeringskaart. Het medisch bijstandsteam zal samen met je arts bekijken welke maatregelen moeten genomen worden om een zo goed mogelijke medische aanpak te garanderen.”

Wat als ik gerepatrieerd moet worden? 

Als dat nodig blijkt, dan zorgt Mediphone Assist voor alles. In 2015 verzorgde Mediphone Assist 393 repatriëringen, waarvan 42% met het vliegtuig. Steeds meer repatriëringen gebeuren met een ligtaxi

Heel wat skistations bevinden zich ver van de luchthaven en low-costmaatschappijen en kleine luchthavens kunnen niet altijd voldoende medische verzorging garanderen. “De ligtaxi rijdt de patiënt terug naar huis of naar het ziekenhuis, zonder wachttijden of verandering van aansluiting”, voegt Christian Horemans eraan toe. “Een repatriëring met het vliegtuig is nauwelijks sneller!”. 

Wist je dat

  • 38 % van de ski-ongevallen zich voordoen tijdens de eerste vakantiedagen? Wanneer je skiet, gebruik je je spieren op een andere manier dan in het dagelijks leven. Daarom dat je best twee maanden op voorhand al begint met regelmatig oefeningen doen vooraleer je de pist afzoeft. Een gewaarschuwde skiër is er twee waard! 
  • Je beter binnen de pistegrenzen blijft: “Wie zich bovendien buiten de skipiste waagt, zal niet gedekt worden door de meeste verzekeraars. Dan moet hij de kosten voor de redding en de repatriëring en de medische kosten uit eigen zak betalen”, zegt Christian Horemans.

Alles wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie

Heb je nog bijkomende vragen over wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

ebook zorgeloos op vakantie

Lees ook

18 juni 2021

Kriebels en Kuren en Idee Kids worden Heyo

In september slaan Idee Kids en Kriebels & Kuren de handen in elkaar. En als twee vakantiekampexperten de koppen bij elkaar steken, geeft dat vuurwerk. Reken dus op nog meer onvergetelijke momenten. Voor klein en groot!

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp: Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind, profiteer van je korting als Partena-klant, en krijg een terugbetaling van je inschrijvingsgeld.
21 september 2020

Hoe tevreden ben jij over Mediphone Assist

Als lid van Partena Ziekenfonds kun je beroep doen op de medische reisbijstandscentrale van Mediphone Assist. Maakte jij daar afgelopen jaar gebruik van? Dan zal je misschien een mail of sms ontvangen van Mediphone Assist, met de vraag om deel te nemen aan een enquête.